Náš soupeř doma: FK MUTĚNICE

Není to tak dávno, co se v Mutěnicích hrávala Moravskoslezská liga. Dokonce na medailových pozicích. V sezoně 2006-2007 to bylo druhé a o rok později třetí místo. Ale ze vzpomínek se žít nedá a zdá se, že současný krajský přebor klubu z velké slovácké dědiny vyhovuje. Méně už určitě výsledky v něm. V minulém ročníku to bylo až třinácté místo, po podzimu současného čtrnácté a ani na jaře se týmu z těchto poloh tabulky utéct nedaří. Mutěnice jsou předposlední.

Cestu vzhůru jim měl zajistit nový trenér. Po podzimu odvolaného Libora Snopka nahradil jeho asistent a trenér dorostu Jaroslav Munzar. Zatím vyhrál jen s FK Bosonohy (1:0) a po bodu získal za dvě remízy. V prvním jarním kole doma s Rajhradicemi (3:3) a ve druhém ji jeho svěřenci přivezli z Lednice (1:1). V Ratíškovicích (0:3) a na Ráječko v minulém kole doma nestačili (1:3). Právě zápas Ráječkem měl asi podobný průběh jako Olympie u nás. „Úvodních dvacet minut jsme hráli dobře, pak už bylo Ráječko lepší,“ konstatoval Munzar.

Asi největší problém současnosti v Mutěnicích je hledání kanonýra. Nejlepší střelci týmu zaznamenali jen tři góly – Stanislav Koutský, Marek Mokruša a Václav Raisigl, ale ten se navíc po podzimu vrátil z hostování do Hodonína. O posilách se moc nemluví, spíše jen o doplnění týmu, a to navíc převážně z vlastního dorostu.

Zatímco v krajském přeboru se Mutěnice trochu trápí, v Poháru JmKFS dokráčeli už do čtvrtfinále. V něm ale ve středu podlehly Rousínovu doma 1:3, když v poločase vedly 1:0 brankou Marka Mokrušy.

 

Krajský přebor – 21. kolo:
SK MORAVSKÁ SLAVIA – FK MUTĚNICE

neděle 21. dubna, 16.30 hodin

Na podzim: Mutěnice – MS 1:1 (1:1), 33. Václav Raisigl – 13. David Abdulai

Tabulka:

11. MS           20    5    7    8    28:35    22

15. Mutěnice    20    4    6    10    20:45    18