Náš soupeř doma: SK OLYMPIA RÁJEČKO

Až dvanácté místo v minulém ročníku krajského přeboru neodpovídalo tradicím fotbalové Olympie. Ta nejvyšší krajskou soutěž hraje nejdéle ze všech účastníků, jako jediný klub od reorganizace po sezoně 2001/2002 odehrála všechny ročníky! A v posledních letech většinou v horních polohách tabulky. Není to tak dávno, co i na medailových a dokonce měla právo postupu do divize z druhé příčky, což je historicky nejlepší klubové umístění. Tehdy se to ale nějak administrativně zvrtlo.

Proto není divu, že se pozice až v závěru středu tabulky vedení klubu nezamlouvala a na podzim se tým vrátil tam, kde býval zvyklý. A daří se mu i na jaře. V premiéře doma Olympia rozdrtila Ratíškovice 5:0, o minulém víkendu si odvezla výhru 2:0 z Krumvíře a usadila se na třetím místě.

A to v přípravě řešila dost vážné potíže. Po podzimu odešel hrající trenér, vysoký stoper s prvoligovými zkušenostmi ze Zbrojovky Jiří Huška. Nahradil ho Jan Kugler, který ale musel kvůli zdravotním problémům těsně před startem jara odstoupit. Žezla se tak do konce ročníku ujal „starý“ osvědčený a dlouholetý asistent Jiří Škaroupka. Tomu pomáhají s tréninky ještě aktivní hráči Kuba Tenora a Michal Zouhar.

Navíc Olympii moc nevyšlo ani „okysličení“ kádru. Zamýšlená posila František Vlček nakonec přestoupil do Rakouska a Filip Sznapka si při prvním zápase poranil kotník a z jeho přestupu sešlo. Nepřišel tedy nikdo, jediným odchodem je Huška.

Jisté ale je, že i za této konstelace bude Ráječko chtít udržet aktuální „bronzovou“ pozici a soudě podle dvou jarních výsledků je v mužstvu pohoda a jistě si bude chtít něco odvézt i z Vojtovy.

Krajský přebor – 18. kolo:
SK MORAVSKÁ SLAVIA – SK Olympia Ráječko

Pátek 29. března, 11.00 hodin

Na podzim: Ráječko – MS 2:1 (0:1), 67. Horáček, 84. Bartoš – 36. Šembera.

Tabulka:

3. Ráječko    17    9    2    6    34:21    29

11. MS           17    4    7    6    24:28    19