ÁČKO NENAVÁZALO NA BOSONOHY. Z RATÍŠKOVIC SE VRÁTILO BEZ BODU.

Každý zápas je jiný. Na fotbalové »houpačce« se ocitlo áčko ve druhém jarním kole krajského přeboru. A vlastně i jeho soupeř Baník Ratíškovice. Náš tým v úvodu dal pětku Bosonohám, zatímco Raťky si odvezly stejný nášup z Ráječka. V zápase na Slovácku se ale karty obrátily a Morenda v na Slovácku prohrála 1:4.

Hodně dlouho to ale nevypadalo ani na porážku, natož tak vysokou. Hráči Baníku se doma evidentně chtěli rehabilitovat za debakl v Ráječku, ale Morenda dokázala jejich snahy eliminovat. Domácí hrozili vlastně jen ze standardních situací zahrávaných střílenými centry na vysoké hráče. Ty naše obrana spolehlivě odvracela. I jejich vedoucí gól padl ze standardky, tentokrát ovšem zahrávané přímou střelou z trestného kopu zhruba ze dvaceti metrů. Tomáš Petrucha zakroutil technickou střelu přes zeď přesně k tyči. O zapískaném faulu by se asi dalo polemizovat, ale to na věci nic nemění.

Odpověď Morendy byla velmi rychlá. Prakticky z protiútoku získala rohový kop. Centr z něj propadl do klubka hráčů v pokutovém území, kde se nejlépe orientoval Maxwell Essuon a pohotově doklep na 1:1.

Hned na začátku druhého poločasu promarnil čistou šanci David Abdulai. Šel sám na brankáře Jaromíra Měchuru, ale s ním obstřelil i branku. Dvakrát škoda, protože zase platilo »okřídlené« nedáš – dostaneš. A místo vedení jsme prohrávali. Taktickou chybu v defenzívě potrestal nehlídaný Martin Kordula druhým gólem. Domácím pak narostlo sebevědomí, ale dokázali i takticky kouskovat hru. Navíc hosté už museli vše vrhnout na ofenzívu a pootevřené obrany Baník využil k dalším dvěma gólům. Na trávníku ale postupně přibývala i nervozita, na což v závěru doplatil vyloučením střelec naší jediné branky Essuon.

Řekli po utkání:

Aleš Schuster, trenér MS:

Určitě jsem čekal lepší výkon i výsledek. Hráče jsem upozorňoval, na to že to bude úplně jiný zápas, než ten první a že oni doma budou chtít za každou cenu odčinit pětku, kterou dostali v Ráječku. My jsme zase chtěli potvrdit výsledek a hlavně kvalitu hry s Bosonohami. V prvním poločase se nám to i docela dařilo. Oni tam sice měli nějaké hrozby, hlavně po těch dlouhých nákopech na vysoké hráče, ale ty jsme si jakž takž pohlídali. Po přestávce jsme chtěli pokračovat v tom, co jsme hráli v první půlce. Bylo jasné, že na tom můžeme být pohybově i rychlostně líp, než jejich vysocí hráči. Naší kombinační hře nahrávalo i hřiště, trávník byl rovný a mokrý, což vyhovuje techničtějším mužstvům. Bohužel jsme brzy naprosto zbytečně inkasovali po nějaké nedisciplinovanosti. Hrálo na jedné straně a my jsme přes naše upozornění z lavičky nevěnovali pozornost postavení hráčů na druhé a najednou se nám tam objevil hráč a doklepl na 2:1. Strašná chyb, protože jsme o něm věděli už od poloviny hřiště. Potom už to bylo hodně nervózní. Přešli jsme na hru na tři beky, abychom podpořili útok, ale nevyšlo to. Škoda, že za stavu 1:1 David nevyužil čistou. Myslím si, že právě tohle zápas rozhodlo. Protože pokud bychom vedli tak, by se zápas vyvíjel úplně jinak. Jenže jsme během dvou tří minut inkasovali na 2:1 a oni se dostali trošku na koně. Výsledek určitě neodpovídá předvedené hře na hřišti, ale bohužel to musíme vzít, jako to je a dobře se připravit na další utkání.“

 

Krajský přebor – 17. kolo:
FK Baník Ratíškovice – SK Moravská Slavia 4:1

Polčas: 1:1

Branky: 34. Petrucha, 50. M. Kordula, 72. Venclík, 84. Knotek – 36. Essuon

Rozhodčí: Lazar – Kučera, Smutný

ŽK: Čus

ČK: 89. Essuon (oba MS)

Diváků: 210

Sestava MS: Jakub Tišnovský – Richard Suchomel, Ondřej Kubík [K], Samuel Čus (90. Radek Vojáček), Lukáš Gruber – Jakub Bartkovič (59. Romain Nony), Doiminik Síleš, Maxwell Essuon, Ridwanullah Adejumobi, Denis Baránek – David Abdulai. Trenér: Aleš Schuster