Těsná prohra v prvním přípravném utkání

Zimní příprava:
FK Blansko – SK Moravská Slavia 3:2

Polčas: 2:0

Branky: 80.Abdulai, 87. Ahmadzai

 

Sestava MS 1. polčas: Tišnovský – Gažik, Podzámský, Čus, Suchomel – Suchý, Essuon, Vojáček, Dmytriv, Nony – Šembera

Sestava MS 2. polčas: TZůbek – Marcinov, Gruber, Čus, Ahmadzail – P.Roštínský, Bartkovič, Essuon (70.Vojáček), L.Roštínský, Baránek – Abdulai

Morenda odehrála svůj první přípravný zápas až dnes, neboť minulý týden plánované utkání s Kuřimí bylo pro velkou marodku v našem kádru zrušeno. Už to vypadalo že nebudeme hrát ani tentokrát, protože původně plánovaný zápas se Zbrojovkou Brno U17 byl ze strany Zbrojovky zrušen, z důvodu nemoci několika hráčů. Nakonec se podařilo sehnat soupeře a to Blansko B, kterému zápas zrušilo Ráječko. Nakonec jsme nenastoupili ani proto béčku Blanska, ale byl to kombinovaný tým, který se skládal z hráčů širšího kádru A mužstva, kteří byli doplněni nadějnými dorostenci. Trenér Schuster vzal do Blanska celkem 20 hráčů, z nichž bylo pár nováčků, kteří jsou na zkoušku nebo se vrací po zranění. Brankář Jakub Tišnovský (FC Soběšice), Mykhailo Dmytriv (Ukrajina), Arthur Ján Podzámský (návrat po zranění). Do přípravy byli zapojeni i tři dorostenci a to Milan Gažik, Radek Vojáček a Sahil Ahmadzai, kteří si nevedli vůbec špatně. Naopak k zápasu nebyli nominování zranění nebo nemocní hráči: Maxmilián Repko, Ondřej Kubík, Dominik Síleš, Ondřej Havelka, Jakub Dvořák, Vojtěch Čech, Filip Bednařík a Dan Štěpánek (test z Lipníku nad Bečvou). Z podzimního kádru odešel Lukáš Matyska (asistent trenéra ve Startu Brno), Marek Drenka (test ve Startu Brno) a brankář Tom Fiala (návrat do SK Líšeň).

Proti aktivnějšímu a fotbalovějšímu soupeři hrála morenda spíše zezadu a snažila se chodit do rychlých protiútoku. V prvním poločase měl dvě šance Lukáš Suchy a jednu Michal Šembera, ale bohužel zůstali nevyužity. Naopak domácím, kteří si vypracovali více brankových příležitostí se podařilo brankáře Tišnovského překonat dvakrát. V druhém poločasu byl obraz hry stejný a domácí Blansko šlo brzy do vedení 3:0. Poté ale červenobílí vyrovnaly hru a domácí již do nějaké vyložené šance nepustili, naopak velmi slibné příležitosti měly David Abdulai, Maxwell Essuon a Lukáš Roštínský, ale využít je nedokázali. Až v 80.minutě překonal domácího brankáře Abdulai, když po krásné přihrávce Lukáše Roštínského šel sám na brankáře, kterému udělal kličku a zakončil do prázdné brány. Tři minuty před koncem snížil na konečných 3:2 Sahil Ahmadzai, když se dostal k odraženému míči, zbavil se obránce a zakončil střelou k tyči.

Další přípravný zápas sehraje Morenda v sobotu 10.2. v 10:00 ve Velkém Meziříčí, proti účastníkovi krajského přeboru Vysočina a to Velkému Meziříčí B.