Áčko zahájilo zimní přípravu. Klasický zimní tréninkový dril přijde od pondělí

Po podzimní části dvanácté místo a zisk šestnácti bodů, z toho z osmi zápasů doma devět a ze sedmi venkovních sedm. Jen pět porážek, ale také jen tři vítězství. Sedm remíz, většinou v zápasech rozehraných na výhru. Nejlepší střelec s deseti góly David Abdulai.

To je základní bilance A mužstva mužů v první polovině krajského přeboru. Za vylepšením se vydalo ve středu na první tréninku v rámci zimní přípravy. Tu absolvuje především na umělém trávníku Tartanu Bohunice. Do konce týdne budou mít tréninky ještě volnější náplň, klasická zimní příprava, včetně přátelských utkání začne od pondělí. Tým se bude scházet dvakrát v týdnu, o víkendech jsou v plánu zápasy.

„V tomto prvním týdnu mám hodně omluvenek, a také na prvním srazu byla účast trochu slabší. Takže po kratším společném výklusu na tartanu si kluci dali posilovnu. Každý podle svých potřeb. Naostro začneme v pátek, když už budeme na hřišti a od příštího týdne začneme už na klasicky trénovat,“ sdělil trenér Aleš Schuster.

V přestávce proběhne v kádru určitý pohyb, ale konkrétní změny by neměly být velké a budou předmětem dalších jednání. Jisté je, že v týmu už nebude pokračovat Lukáš Matyska, který se vrací do Startu Brno na post asistenta trenéra.

Sporotvní cíle pro jaro trenér stručně zopakoval.

„Protože nás bylo málo, tak jsem žádné rozbory podzimu nebo prohlášení nedělal, ale je jasné, co nás na jaře čeká. Půjdeme do toho s tím, že chceme hrát dobrý fotbal, dávat góly a hlavně sbírat body, protože ten zadek tabulky se nám nebezpečně přibližuje. A nechceme opakovat to, co na podzim, kdy jsme zbytečně poztráceli body remízami,“ naznačil Schuster.

 

Přípravné zápasy áčka:

Sobota 27. 1. / 11.00 MS – Kuřim, UT Řečkovice

Sobota 3. 2. / 9.00 MS – Zbrojovka U19, UT TCM Ivanovice

Sobota 10. 2. / 10.00 MS – Velké Meziříčí, UT Velké Meziříčí

Sobota 17.2. / 13.00 MS – Kohoutovice, UT Řečkovice

Sobota 24.2. / 9.00 MS – Žebětín, UT Lužánky

Sobota 2.3. / 13.00 MS – Bystrc, UT Řečkovice

Sobota 9.3. / 11.30 MS – Svratka Brno, UT Lužánky