Náš soupeř venku: Nováček – TJ RAJHRADICE

Krajský přebor mužů – 15. kolo:
TJ RAJHRADICE – SK MORAVSKÁ SLAVIA
SOBOTA 11. listopadu (10:30)

Tabulka:

11. Rajhradice             14      4      4     6       16:25      16

12. MS Brno                 13      3      6      4       16:19      15

Měla to být tečka za podzimem. Jenže utkání 14. kola s Lednicí bylo odloženo (na Vojtově se bude hrát 18. 11. ve 14.00 hodin), takže zápas v Rajhradicích pro áčko bude letošní předposlední zvonění.

Náš soused z horní části tabulky (ale má o jeden zápas víc) prožívá historickou sezonu, první ročník v krajském přeboru. Po postupu sahal už předchozích ročnících, ale vždy mu těsně nebo v závěru unikl. Na jaře konečně A skupinu I. A třídu Rajhradice vyhrály a náskokem šesti bodů před Moravským Krumlovem a výbornou bilancí 19 výher, 4 remízy a jen 3 porážky. To nasvědčovalo, že ve vyšší soutěži nováček nebude chtít hrát druhé housle, ale o nějakých velkých plánech se nemluvilo. „Vůbec nevíme, co od soutěže můžeme čekat, takže si nedáváme žádné cíle. Máme zkušené mužstvo, ale čekají nás kvalitní soupeři,“ řekl do medií před startem KP místopředseda klubu Robert Hájek.

Přes úspěšnou sezonu klub v létě vyměnil trenéra, Tibora Dudu nahradil Michal Dufek. V Morendě ne neznámé jméno, protože na Vojtově ještě nedávno působil. Naposledy koučoval Soběšice. Pokud Hájek hovořil o zkušeném týmu, pak klub disponuje borci, kteří mohou rozdávat i prvoligové zkušenosti, jako třeba Mario Holek a Radim Bubeníček ze Zbrojovky, z Drnovic Jan Pánek, vyšší soutěže hrál Pavel Outrata. Přišel také osmatřicetiletý obránce Zbyněk Michalec a stejně starý brankář Tomáš Šebela.

V soutěži náš sobotní soupeř vystupuje se střídavými výkony. Na výborný výsledek naváže nečekanou ztrátou. Aktuálně má za sebou krátkou sérii bez vítězství. Minule 1:1 v Kunštátě, před tím 1:3 doma s Ratíškovicemi a porážka 2:4 v Bosonohách. Podle aktuálního skóre, přesněji jen 16 nastřílených branek, mají Rajhradice podobný problém jako my, špatné proměňovaní šancí. Navíc nemají vyloženého kanonýra. Nejvíce branek dal Martin Bělák (3) po dvou František Furch, Jaroslav Svoboda, Pavel Outrata, Martin Urbánek a Jan Doležel, jednou skórovali Zbyněk Michalec a Jan Štreit. Na druhou stranu může být rozložení gólů na více střelců pro soupeře hodně nebezpečné…