V DERBY SE OPĚT DĚLILY BODY. ÁČKO REMIZOVALO V BYTRCI

Stejně jako oba zápasy v minulé sezoně skončilo dělbou bodů i sobotní podzimní derby s Dostou. Morenda po něm zůstala v tabulce na 11. místě, je opět remízovým králem soutěže, ale má přece jen blíž ke středu tabulky, než k sestupovým vodám.

Krajský přebor – 13. kolo:
FK DOSTA BYSTRC – SK MORAVSKÁ SLAVIA 1:1

Polčas: 1:1

Branky: 24. Urban – 34. Abdulai

Rozhodčí: Putna – Kučera, Daniel

ŽK: Pokorný, Kocman – Essuon, Bartkovič

Diváků: 177

Sestava Dosty: Vyňuchal Vít – Němec Tomáš (73. Ryšavý Bohdan), Hilscher Ondřej (46. Stasiuk Andrii), Solanský Jiří, Pokorný Patrik (81. Štolba Ondřej), Kocman Vojtěch [K], Pelc Ondra, Hába Marek, Bílý Jiří, Urban Jan, Hansl Ladislav (58. Pisko Šimon)

Sestava MS: Fiala Tom – Havelka Ondřej, Drenka Marek, Kubík Ondřej [K], Baránek Denis (85. Gruber Lukáš) – Suchý Lukáš (71. Čus Samuel), Síleš Dominik, Matyska Lukáš (76. Bartkovič Jakub), Essuon Maxwell, Čech Vojtěch – Abdulai David

Trenér Aleš Schuster na lavičce chyběl, ale jeho »zástupci« – hrající asistent Lukáš Matyska a sportovní ředitel Libor Danihelka – realizovali jeho pokyny vzhledem ke složení týmu. Na krajích obrany se tentokrát objevili Ondra Havelka a Denis Baránek a do sestavy se po nemoci vrátil »rychlík ze Svratky« Lukáš Suchý.

Morenda vstoupila do utkání odvážně a ze začátku se víc věcí dělo před domácí brankou. Byly tam pološance i šance, ale paradoxně z první střely na naši branku dala Bystrc vedoucí gól. Nutno přiznat, že to provedla parádně. Pravý obránce vyvezl z vlastní poloviny balón až k naší šestnáctce, tam si to s někým narazil a Janu Urbanovi předložil krásnou přihrávku na úroveň penaltové značky. Urban je do zkušený fotbalista, který má na kontě i pár prvoligových startů za Zbrojovku, takže neměl problém uklidit míč za záda Toma Fialy.

Naše hráče gól vyburcoval k ještě větší aktivitě a vypracovali si další šance. Lukáši Matyskovi vytáhl domácí brankář Vít Vyňuchal ze šibenice střelu z trestného kopu, dobrý průnik měl Ondra Havelka, škoda že z dobré pozice trefil střed branky. Do šance se dostal Vojta Čech. Vyrovnání tedy asi přišlo zákonitě. Po rohovém kopu si ve skrumáži domácí nepohlídali oba naše Ghaňany a David Adbulai poslal hlavičku těsně pod břevno.

Ve druhém poločase fotbalu na hřišti ubylo. Po pátečních vydatných deštích byl terén hodně těžký, podmáčený. Víc se bojovalo, hra byla z obou stran taková těžkopádná. Přesto diváci viděli šance. Bystrc měla nebezpečnou střelu z boku a několik ze středních vzdáleností a jednou šel dokonce hráč sám na Toma Fialu. Podobnou šanci jsme měli i my. Vojta Čech postupoval sám na gólmana trochu z boku a střelou orazítkoval tyčku. V 90. minutě šel do šance David Abdulai, také byl sám před gólmanem, ale i trochu po tlakem obránce zezadu, a střelu tak poslal těsně vedle.

Řekli po utkání:

Aleš Schuster, trenér MS:

„Ty změny krajích v obraně jsme udělali proto, že jsme tam chtěli mít spíše rychlostní tipy. Chtěli jsme po zisku míče přecházet rychle dopředu. Bystrc měla vzadu urostlé hráče a ta rychlost by na ně mohla platit. Myslím, že se to vcelku v prvním poločase dařilo, ve druhém se už na tom těžkém terénu nějak kombinovat moc nedalo. Před zápasem jsme si říkali, že bod by byl dobrý a jeli jsme si pro něj. To se povedlo, ale v průběhu jsme si určitě vytvořili víc vyložených gólových šancí a klidně jsme si mohli odvézt všechny tři body. Na druhou stranu z Bystrce se body vozí těžko, nakonec do zápasu s námi tady Dosta jen jednou remizovala a ostatní utkání poměrně jistě vyhrála,. Takže je to plusový bod zvenku a myslím, že s ním můžeme být spokojení.“