ÁČKO OSLAVILO PRVNÍ PODZIMNÍ VÝHRU! NAD ROUSÍNOVEM A ZA PRVNÍ POLOČAS.

První podzimní vítězství Morendy se rodilo dost těžce. Přesněji řečeno po dřině ve druhém poločase. Ten první Morenda po slušné hře vyhrála 2:0, ale ve druhém v podstatě přenechala iniciativu hostům z Rousínova. Ti naštěstí stačili jen korigovat konečné skóre.

Krajský přebor – předehrávané 14. kolo:
SK MORAVSKÁ SLAVIA – TJ TATRAN ROUSÍNOV 2:1

Polčas: 2:0

Branky: 25. a 41. Abdulai – 62. Obruča

Rozhodčí: D. Novák – Láryš, Godfryd

ŽK: Matyska, Fiala – Mikeš, Jašek

Diváků: 100

Sestava MS: Tom Fiala – Lukáš Gruber (89. Lukáš Suchý), Marek Drenka, Ondřej Kubík [K], Ondřej Havelka – Samuel Čus, Lukáš Roštínský, Maxwell Essuon, Denis Baránek (77. David Marcinov) – Lukáš Matyska – David Abdulai (90.+3. Jakub Bartkovič)

Sestava Rousínov: Milan Řepka [K] – Pavel Imramovský, Matěj Rozehnal, Martin Kříž, Lukáš Němec (46. Filip Novotný) – Lukáš Obruča, Radek Kubáč, Jiří Pešta (86. Martin Pavlík), Petr Líznar (46. René Jašek) – Miroslav Mikeš (46. Miloš Zbořil), Michal Handlíř

 

Hosté měli za sebou sérii tří porážek a viditelně tuhle nelichotivou bilanci chtěli změnit. Už ve druhé minutě byli blízko k vedoucí brance. Na centr zprava ale dva dobíhající hráči nedosáhli a naše obrana raději uklidila balón na roh. Domácí tým akce varovala a podobnou hostům už v první půli nepovolila. Morenda kontrolovala hru a prakticky její první střela mezi rousínovské tyče znamenala vedení. Lukáš Gruber poslal perfektní uličku mezi obránci a David Abdulai si tentokrát v náběhu věděl rady. Obešel brankáře a zasunul míč do prázdné branky. Čtyři minuty před přestávkou mu pak přesně posadil na hlavu centr Samuel Čus a Ghaňan technickou hlavičkou skoro vymetl šibenici.

Druhý poločas zahájil nadějný útok Morendy, ale skončil jen spletitou skrumáží před brankou hostů. Ti do druhé části vystřídali tři hráče a změna ji prospěla. Ač spíše technický tým začal Tatran nakopávat balóny dopředu a před domácí branku. Jednoduchá taktika přinesla ovoce v 62. minutě. Opět ve skrumáži zblízka dorazil míč do domácí sítě Lukáš Obruča. Pak se prakticky až do konce odehrávala pravá fotbalová bitva, kdy obrany měly navrch nad útoky. Hosté měli v závěru k dispozici dva trestné kopy z nebezpečných vzdáleností, ale defenzíva Morendy nápor i tyhle situace ustála. Konečně tři body vynesly tým do příjemnější pozic v krajském přeboru. Před odpoledními zápasy dokonce až na desáté místo.

Řekli po utkání:

Aleš Schuster, trenér MS:

„Je to veliká úleva. Ty tři body už jsme moc potřebovali, protože po tom jednom to bodové konto moc nenaskakuje. Jsme rádi, že jsme to dnes zvládli, i když to bylo podobné jako v minulých zápasech a do poslední minuty jsme se strachovali o výsledek. Zbytečně, protože jsme měli na to, uhrát to s větším klidem. V poločase vedeme 2:0 a necháme si zbytečně dát gól ze standardky, když tam necháme dvakrát volného hráče. A pak to hoří až do poslední minuty. Ve druhé poločase jsme neudrželi balóny vpředu a nebyli jsme schopni se dostat za jejich obranu. Ale jsme to zvládli a musíme se od toho odpíchnout. Klukům jsem v kabině poděkoval, protože už před zápasem na nich bylo vidět jak moc chtějí vyhrát. Dnes jsme za tím prostě všichni šli na sto procent a i když to nebylo úplně fotbalové, tak jsme to zvládli a to je to nejdůležitější. Teď musíme zapracovat na tom, co v tom zápase nebylo v pořádku.“