REMÍZA V DERBY TENTOKRÁT NENÍ ZTRÁTOU. A ÁČKO UŽ NENÍ POSLEDNÍ.

Podzimní remíza číslo pět se zrodila po domácím derby se Spartou Brno. Na rozdíl od čtyř předchozích, byť doma, tentokrát nebyla ztrátou. Ba dokonce áčko odlepila z posledního místa tabulky.

Krajský přebor – 8. kolo:
SK MORAVSKÁ SLAVIA – FC SPARTA BRNO 1:1

Polčas: 1:1

Branky: 18. Abdulai – 12. Selinger

Rozhodčí: Daniel – Korčák, Stejskal

ŽK: Baránek, Drenka, Suchý, Čus, Bednařík, Matyska – Pojsl

Diváků: 60

Sestava MS: Tom Fiala – Samuel Čus, Marek Drenka, Ondřej Kubík [K], Lukáš Gruber (81. Jakub Bartkovič) – Lukáš Suchý (81. Romain Nony), Lukáš Roštínský, Lukáš Matyska, Maxwell Essuon, Denis Baránek (68. Richard Suchomel) – David Abdulai (87. Filip Bednařík)

 

Trenéra Aleše Schustera tentokrát vyřadila z účasti na lavičce viróza. Libor Danihelka si tak zopakoval koučování a neměl to jednoduché. Sparta má aktuálně velmi silný kádr s fotbalisty, kteří prošli i ligovými soutěžemi. V naší sestavě se představila nová akvizici ze Startu Brno, záložník Denis Baránek.

Sparta šla rychle do vedení. Při standardní situaci si naše defenzíva nepohlídala přetažený míč na zadní tyč a u ní zcela volný a velezkušený Tomáš Selinger neměl problém ze dvou kroků trefit polovinu prázdné branky. Ale i odpověď Morendy byl blesková. Rychlík David Abdulai své sólo tentokrát bezpečně zakončil. Škoda, že se mu to nepovedlo o pět minut později, kdy zase dostal kolmici ze středu hřiště, ale na brankáře Sparty Radka Bílého podruhé už nevyzrál. Zápas mohl nabrat zcela jiný směr… Síla sparťanského kádru se pak na hřišti projevila zejména ve druhém poločase. Hosté si vytvářel tlak a šance, ale do sítě výborného Toma Fialy už žádný balón nedostali. Náš gólman předvedl několik vynikajících zákroků a při řadě střel, kterými ho hosté trefovali, stál, jak se říká, ve správný čas na správném místě.

Řekli po utkání:

Libor Danihelka, sportovní ředitel klubu:

„Ve druhé půlce už to bylo vyloženě o tom, abychom to odbojovali. Za to můžeme kluky pochválit, ale fotbalově jsme toho moc nepředvedli. Neudrželi jsme balóny ve středu hřiště, rychle je tam ztráceli, nechávali jsme soupeři prostor hrát a dostávali jsme se pod obrovský tlak. Oni tam mají kluky, kteří hráli vysoké soutěže, jako Krejčí, Stehlík, Selinger, Drbal Krejčíř. Rozhodčí nastavoval osm minut, a to už se hrálo vabank. My jsme hlavně bránili a nakonec s vypětím všech sil jsme tu remízu udrželi. Sparta si vytvořila dost brankových šancí, takže tentokrát můžeme být za remízu rádi. A hodně se o ni samozřejmě zasloužil brankář Fiala.“