BOD ÁČKU V RÁJEČKU UTEKL ZASE V ZÁVĚRU. NAVÍC PŘIŠLA O DVA HRÁČE

Jediný tým měl po dvou kolech krajského přeboru na bodovém kontě nulu, náš nedělní soupeř – SK Olympia Ráječko. U ní mohlo zůstat, Morenda přes půl hodiny v Ráječku vedla 1:0 gólem Michala Šembery. Po vyrovnání měla na dosah alespoň bod, ale v 84. minutě se se štěstím trefil z přímého kopu domácí David Bartoš. V té době už jsme hráli o deseti lidech, když kapitán Ondra Kubík viděl po faulu červenou kartu.

Krajský přebor – 4. kolo:
SK Olympia Ráječko – SK Moravská Slavia 2:1

Poločas: 0:1

Branky: 67. Horáček, 84. Bartoš – 36. Šembera

Rozhodčí: Putna – Bodeček, Korčák

ŽK: Sedlák, Huška, Štafa, Žáček – Suchomel

ČK: 90.+6. Abdulai, 73. Kubík (oba MS)

Diváků: 177

Sestava MS: Maxmilián Repko – Samuel Čus, Ondřej Kubík [K], Lukáš Matyska, Richard Suchomel (27. Lukáš Gruber) – David Marcinov, Maxwell Essuo, Lukáš Roštínský, Lukáš Suchý – Michal Šembera (73. Ondřej Havelka), David Abdulai

V sestavě hostů se poprvé objevili druhý Ghaňan Maxwell Essuo, Richard Suchomel z Líšně a v brance Maxmilián Repko.

Na domácích byla vidět maximální snaha otočit nepříznivý vývoj a doma konečně zabodovat. Jenže první poločas ovládla Morenda a mohla vést vyšší rozdílem než jen 1:0. To vedení zařídili Matyska se Šemberou. První zakroutil trestný kop k bližší tyči, kde jej do sítě doklepl Šembera. Ve druhém poločase zpočátku nic nenasvědčovalo změně poměrů na hřišti, navíc domácí tábor byl čím dál nervóznější a zbytečně se „rozptyloval“ kritikou rozhodčích. Bohužel Olympia vyrovnala prakticky z ničeho. Naše obrana špatně odvrátila balón a zezadu nabíhající Jan Horáček se trefil přesně.

Vyrovnaný charakter zápasu změnilo, domácí ožili a začali být velmi nepříjemní a důrazní, z čehož vyplynulo i vyloučení Ondry Kubíka. Přesilovku pak korunoval Bartoš zmíněným gólem z trestňáku.

Hostům nezbylo než vsadit na jednu kartu – útočnou, což vyhovovalo domácím brejkovým hráčům. V nastaveném čase se pak při rohovém kopu vysunul do velkého vápna Olympie i brankář Repko. Bohužel domácí míč odvrátili a rodící se brejk zastavil Ghaňan Abdulai faulem, a také musel pod sprchy.

Řekli po utkání:

Aleš Schuster, trenér MS:

„V první půli jsme měli několik dalších šancí, neříkám sice, že úplně stoprocentních, ale góly se z toho daly dát. Do druhé půlky jsme šli s tím, že musíme to vedení využít, že se nesmíme přizpůsobit jejich snaze o znervóznění, zůstat v klidu a rychle přidat druhý gól. Bohužel se to nepodařilo a naopak, branku jsme inkasovali. Pak jsme nechtěli jen bránit remízu, ale byli jsme takoví jako opaření. Chyběl důraz. Ale na remízu to dohrát šlo. Bohužel jsme inkasovali z přímého kopu, když jsme špatně postavili zeď. To druhé vyloučení už asi být nemuselo, i když by z toho brejku asi gól padl. Na srovnání už jsme stejně neměli čas a pro další zápasy to náš už tak úzký kádr ještě oslabí. Výměna brankáře byla plánovaná. Domluvili jsme se, že se s Tomem Fialou budou střídat po dvou zápasech a pak se uvidí, kdo bude jednička. Max toho s námi zatím moc neodtrénoval, ale teď, jak mu začne škola, už taky bude pravidelně trénovat. Takže se poperou o to, kdo bude v bráně.“

 

Ve čtvrtém kole Morenda na Vojtově přivítá tým Krumvíře. Hrát se bude v sobotu 2. srpna v 16.30 hodin.