S RATÍŠKOVICEMI SI ÁČKO ZOPAKOVALO JARO – REMÍZU 1:1

Stejným výsledkem 1:1 jako v červnu se áčko rozešlo s Baníkem Ratíškovice ve druhém kole nového ročníku krajského přeboru. A tak trochu to připomíná, že se opakuje celé to letošní „remízové“ jaro, kdy Morenda hrála nerozhodně sedmkrát. Ale zatímco ty jarní remízy byly spíše naší ztrátou, tentokrát asi odpovídá průběhu zápasu.

Krajský přebor – 3. kolo:
SK Moravská Slavia – FK Baník Ratíškovice 1:1

Poločas: 0:0

Branky: 85. Marek Drenka – 58. David Antoš

Rozhodčí: Holík – Šenkýř, Jelínek

ŽK: Abdulai, Gruber – Kočiš, Toman

Diváků: 50

Sestava MS: Tom Fiala – Samuel Čus, Ondřej Kubík [K], Marek Drenka, Lukáš Gruber – David Marcinov, Lukáš Matyska, Lukáš Roštínský (63. Ondřej Havelka), Lukáš Suchý – David Abdulai, Michal Šembera (71. Romain Nony). Trenér: Aleš Schuster

Na jaře se ale k plichtě došlo jinou cestou a lze jednoznačně hovořit o ztrátě pro Morendu. Tehdy od 56. minuty vedla gólem Vojty Čecha a Baník srovnal sedm minut před koncem Martinem Kordulou. V sobotu vedli od osmapadesáté minuty hosté, když po brejku skóroval David Antoš. Vyrovnání zařídil stejný střelec jako v Bosonohách Marek Drenka pět minut před koncem. Trenéři mají stále potíže s optimální sestavou. K dlouhodobě nemocnému Arutjunu Ovsepjanovi se po zraněních v týdnu přidali Radek Šmíd, Ján Podzámský a Ghaňan Abdulai, formality přestupu stále nemá dotaženy jeho krajan Essuon. K týmu se také stále nepřipojil Vojtěch Čech.

Na Vojtově se hrál v podstatě zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním měla hru v režii Morenda. Vypracovala si několik nadějných situací, ale dobře rozehraným akcím chyběla koncovka. Nejnadějněji vypadal nájezd Lukáše Suchého z levé strany. Mohl střílet, ale udělal ještě jeden dotek navíc a už se dostal z výhodného střeleckého úhlu. Ve druhém se překvapivě víc tlačili dopředu hosté ze Slovácka, ale šancí nebylo ani na jedné straně nějak moc. Zápas tak dospěl k asi zasloužené remíze.

Řekli po utkání:

Aleš Schuster, trenér MS:

„V prvním poločase jsme určitě byly lepší. Měli jsme tam nějaké šance, ale nechci říct, že úplně vyložené. Spíše to byly takové pološance. Dostávali jsme se do předfinálních fází, ale bohužel tomu chyběla ta finálová část, koncovka. Taková ta myšlenka před velkým vápnem soupeře. V poločase jsme si řekli, že na ně vlítnem, že oni to nemůžou vydržet, ale nakonec to bylo opačně. Hra se nám nedařila, ke všemu nám chyběl krok a většinou možná i pět. Neměli jsme odražené balóny a po brejku jsme dostali gól. Reagovali jsme s prostřídáním a obranu jsme stáhli na tři beky. Náš gól pak vyplynul z toho závěrečného tlaku, kdy jsme v podstatě hráli vabank a nakopávali balóny dopředu na tři útočníky. Nakonec se nám podařilo vyrovnat, takže bych řekl, že bod je zasloužený pro obě mužstva.“