Další body zbytečně ztracené v závěru, dokonce v poslední vteřině. Áčko remízovalo s Ratíškovicemi.

Z celkového pohledu na průběh utkání je remíza asi spravedlivá, ale když o výhru přijdete takovým způsobem, tak to samozřejmě mrzí. Morenda se s Ratíškovicemi horko těžko propracovala k vedení 1:0, ale přišla o něj ve třetí minutě nastavení z přímého kopu, který proměnil kapitán Baníku Martin Kordula.

Krajský přebor mužů 28. kolo:
SK Moravská Slavia – FK Baník Ratíškovice 1:1

Poločas: 0:0

Branky: 56. Čech – 90.+3. Kordula

Rozhodčí: Šenkýř – Hřib, Holík

ŽK: Kubík, Pešta, Šembera, Šurkala – Zemánek, Dohnálek, Kočiš

Diváků: 50

Sestava MS: Josef Šurkala – Ondřej Havelka (64. Filip Klimeš), Ladislav Hanuš (53. Pavel Dědič), Ondřej Kubík [K], Samuel Čus – Lukáš, Roštínský (64. Radek Šmýd) – Vojtěch Čech, Jiří Pešta (89. Partik Roštínský), Martin Baran, Arutjun Ovsepjan (46. Michal Šembera) – Pavel Simr

Sestava Ratíškovic: Jaromír Měchura – Lukáš Kočiš, Petr Zemánek, Tomáš Petrucha, Michal Ševčík – David Antoš, Martin Kordula [K], Robin Dobeš, Martin Lacko (85. Jiří Imrich) – Petr Venclík (64. David Marcián) – Tomáš Knotek (64. David Sukup)

Remíza znamená už náš sedmý zápas bez vítězství, přičemž ve šňůře jsou tři porážky. Naposledy se hráči áčka radovali z vítězství skoro před půl druhým měsícem, 23. dubna na Vojtově porazili Svratku 4:2.

Na Ratíškovice se na hrot útoku vrátil Pavel Simr, ale spoluhráči to skoro celý první poločas jako by nevzali na vědomí. Až ve 41. minutě se na dlouhý míč sám protlačil přes obránce, bohužel střelu z dobré pozice poslal nártem nad břevno. Do té doby směřovala na ratíškovickou branku jediná střela. Ve 32. minutě po rohovém kopu hlavičkoval těsně nad stoper Ladislav Hanuš. Některé akce Vojtěcha Čecha po pravé straně sice vypadaly nadějně, ale nepřesné centry spoluhráče nenacházely. Naštěstí hosté na tom byli stejně. Na brankáře Josefa Šurkalu šla jediná slaboučká střelička Martina Lacka a ve 40. minutě střílel nepřesně Tomáš Knotek.

Zatímco v prvním poločase se Morenda jasně přizpůsobila jednoduchému slováckému fotbalu soupeře s nakopávanými balony, do druhé části si přece jen přinesla větší snahu po kombinaci. Ovoce přinesla po deseti minutách. Pavel Simr dostal do křídla přesný pas a sám také přesně našel v pokutovém území Ratíškovic Vojtu Čecha. Ten zblízka zakončil na 1:0. Bohužel, místo abychom za tohoto stavu drželi míč a kontrolovali pozice, opět jsme přistoupili na „hurá“ systém, a to svědčilo hostům. Před Šurkalou to několikrát hořelo. V 78. minutě dokonce šel na domácí branku úplně sám nejlepší ratíškovický kanonýr, jedenáctigólový David Marcián, ale tentokrát koncovku nezvládl a Šurkala stačil slabounkou střelu vytěsnit na roh. Baník se prosazoval zejména po své levé straně, kde také už v prodloužení přišel ve skrumáži před velkým vápnem faul. Kapitán Baníku Martin Kordula zakroutil technický oblouček k zemi k bližší tyči, kam Šurkala prostě doskočit nemohl. Škoda, že mladí hráči asi nepamatují Tondu Panenku. Ten když kopal takový trestňák, vždy u tyče stál obránce… Ihned po Kordulově střele odpískal rozhodčí konec.

Po utkání řekli:

Libor Danihelka, trenér MS:

„Jsem hodně zklamaný. Myslím si, že za předvedenou hru v první půlce jsme si nezasloužili vyhrát. Na druhou stranu, když už se nám podařilo vstřelit branku, tak jsem věřil, že to dotáhneme do vítězného konce, i když hra nebyla podle mých představ. To v žádném případě. Neudrželi jsme balón, málo jsme zakončovali. Soupeř má v tabulce 58 inkasovaných gólů a my jsme si na něj v té ofenzivě měli troufnout víc. Vytvořit na ně větší tlak, připravit si víc šancí, víc střílet na branku. To všechno tam chybělo a ještě víc mě mrzí to, jak jsme v poslední minutě nebo poslední vteřině inkasovali vyrovnávací gól. To jsme si měli pohlídat, je to taková nezkušenost, někdo v té brance prostě měl stát.“