PROHRANÁ, ALE DOBRÁ PŘÍPRAVA S PÁTOU POLSKOU LIGOU

Čtvrté přátelské utkání A mužstva v rámci zimní přípravy na blížící se jarní boje v krajském přeboru mělo mezinárodní punc. Ve středu večer se áčko pod reflektory u umělého trávníku za Lužánkami střetlo s účastníkem páté polské ligy KS Zdroj Jedlina, který si tímto zápasem zpestřil cestu na soustředění do chorvatského Trogiru.

V hierarchii polských soutěží je pátá liga až šestou třídou a náš trenér Libor Danihelka netajil, že byl výkonem soupeře překvapený, i když výsledek je pro jeho tým krutý. Morenda měla většinou více ze hry, ale hosté potrestali každou její chybičku.

„Očekával jsem z jejich strany nižší kvalitu, takže to pro nás nakonec byla užitečná prověrka. Bohužel se špatným výsledkem. První poločas byl poměrně vyrovnaný. Oni byli efektivnější v koncovce. Do druhé půle přišlo na obou stranách větší střídání a my jsme už byli jasně lepší. Už jsme to vyjádřili i gólově a hodně dalších šancí jsme pozahazovali. Bohužel, zase jsme vzadu vyráběli chyby a nechali jsme si dát tři úplně zbytečné góly,“ komentoval průběh utkání Danihelka.

 

SK MORAVSKÁ SLAVIA – KS Zdroj Jedlina 3:6

Poločas: 0:3

Branky: Diogo 2, Čech – Rzesót a Chalupka 2, Samiec, Chabrowski

Sestava MS: Šurkala (46. Zůbek) – Havelka, Hanuš (60. L. Roštínský), Klimeš, Pešta (46. Dědič) – Čus, Baran, Šmýd (46.Diogo), Ovsepjan (65. Bartkovič) – Šembera (65. P. Roštínský), Čech

 

Přípravné zápasy Áčka

Kuřim – MS (2:0)

Tišnov – MS (3:4)

MS – Šlapanice (8:4)

MS – KS Zdrój Jedlina/Pol. (3:6)

* * *

Sobota 25.2.
Ráječko – MS (18.00, Blansko)

Sobota 4.3.
MS – Soběšice (12.30, Řečkovice)

Sobota 11.3.
Pohořelice – MS (10.00)

Neděle 19.3.
Start jarní části KP