NOVÝ ROČNÍK KRAJSKÉHO PŘEBORU ÁČKO ZAHÁJÍ V SOBOTU NA SPARTĚ. MĚL BY BÝT VÝRAZNĚ LEPŠÍ NEŽ TEN MINULÝ

A je to tady. Krátká letní přestávka pro áčko mužů skončila. V prvním kole nového ročníku krajského přeboru nastoupí v sobotu (13. 8.) v Komárově proti Spartě Brno. Výkop bude v 17.30 hodin. Předseda klubu Marcel Hejna si přeje bodový start.

„Los mohl být lepší, ale i horší, takže to nehodnotím. Je to klasické městské derby, které nemá favorita. Tím spíš, že se hraje v prvním kole, kdy bývají hodně divoké nebo překvapivé výsledky. Určitě chceme uhrát nějaké body a i kdyby to byla remíza, tak je to pořád plusový bod z venku. Nevadilo by mě, kdyby to skončilo stejně jako na jaře 1:1. Ale hodnotit můžeme až podle průběhu zápasu,“ řekl šéf Morendy.

Pro klubový web odpověděl i na otázku, jak je spokojený s letní přípravou a změnami v kádru.

„Letní přípravné období je velmi krátké, ale snažili jsme se toho času využít co nejlíp. Cíl byl samozřejmě herní vyladění mužstva, ale prioritou bylo přivedení posil a jejich zapracování do mužstva. Samozřejmě asi něco mohlo být lepší, ale musíme to brát, jak to je. Vypadly nám třeba dvě přípravná utkání, takže jsme hráli jen dvě a pohár s Heršpicemi. Musíme se s tím nějak srovnat a věřit, že jsme připravení dobře. Ale kvalitu přípravy prověří až samotné zápasy krajského přeboru. Myslím, že jsme v této fázi zase udělali hodně pro posílení mužstva. Nejvíce mě těší příchody Pavla Simra, Ladislava Hanuše. S nimi by mělo být mužstvo o hodně zkušenější a já věřím, že i produktivnější v koncovce. Koneckonců Pavel to v přípravných zápasech vstřelenými brankami už naznačil,“ upozornil Hejna.

Přestupové okno se uzavře až koncem září, ale předseda klubu nepředpokládá, že by ještě přišel někdo nový.

„Stát se samozřejmě může cokoli, ale pokud by měl někdo přijít, tak by to musela být opravdu jednoznačná posila. Hráč okamžitě do základní sestavy. Jinak nemá cenu někoho dál přivádět. Větší změny už byly před jarem a já věřím, že se během něj už hráči u nás dostatečně otrkali a zvykli si a že jejich výkony zase porostou. Odchody rozebírat nechci, ale nerad jsem se loučil s Dennisem Kanabem, který se na jaře pořád zlepšoval a odváděl výborné výkony. Ale chápu, že to chce zkusit ve Zbrojovce a přeji mu jen to dobré, aby se tam chytil. A pokud ne, tak ho samozřejmě rádi vždy vezmeme zpátky,“ s úsměvem ujistil předseda.

Cíle pro novou sezonu jsme s ním ani nemuseli nějak zvýrazňovat. Vycházejí z loňské méně vydařené sezony, kdy jsme se zachránili na patnáctém místě tabulky. Spíše se nabízí úvahy, že s posilami takového kalibru jako Simr a Hanuš, kteří ještě nedávno kopali druhou ligu, by Morenda mohla překvapit.

„Musíme jít do soutěže se sportovní pokorou a já budu spokojený pokud se posuneme do horní poloviny tabulky. To znamená pohybovat se do osmého místa. A docela bych byl rád, kdybychom došli co nejdál v krajském poháru a zahráli si další atraktivní zápasy. Teď jsme ve druhém kole a pokud vím, soupeři se už budou losovat,“ naznačil Hejna úkoly vedení pro áčko.