Úspěšný „syn“ se vrátil a hned se uvedl gólem. Áčko porazilo Žebětín.

I ve druhém přípravném utkání na nový ročník krajského přeboru áčko mužů zvítězilo. Na trávníku účastníka I. A třídy Žebětína 3:1, když se v týmu už představilo několik nových posil. Hned gólem se uvedl odchovanec Morendy a vyhlášený kanonýr Pavel Simr.

SK ŽEBĚTÍN – SK MORAVSKÁ SLAVIA 1:3

Poločas: 0:0

Branky: Simr, Síleš, Šembera

Sestava MS: Josef Šurkala (46. Martin Zůbek) – Lukáš Gruber (46. Martin Doležel), Ondřej Kubík, Jakub Dvořák (65. David Papuga), Maksym Klympush – Samuel Čus (46. Ondřej Havelka), Dominik Síleš, Jiří Pešta, Vasil Surmach – Pavel Simr, Arutjun Ovsepjan (46. Michal Šembera)

Trenér: Libor Danihelka

 

 

V podstatě celý zápas se odehrál pod taktovkou Morendy. V prvním poločase se hráčům ale nedařilo proměňovat gólové šance, kterých si vypracovali dost. Ve druhém se už rozdíl v kvalitě mužstev projevil.

Trenér Libor Danihelka:

„V podstatě celý zápas jsme měli převahu a řekl bych, že jsme byli lepší ve všech směrem. Ale o to až tak v této fázi přípravy nejde. Zápas určitě splnil svůj účel. Nebyli jsme ještě kompletní. Chyběli i důležití hráči, s nimiž počítáme. Naopak někteří s námi byli poprvé a někteří si zahráli na pro ně nezvyklých postech. S hrou jsem spokojený. Pro nás a samozřejmě i pro něho je důležité, že se hned v prvním zápase uvedl Pavel Simr. V neděli budeme hrát s Velkým Meziříčím, což bude určitě těžší prověrka a o možnostech hlavně nových hráčů nám napoví víc.“

 

Další herní program:

S Velkým Meziříčím to bude poslední klasický přípravný zápas. Hrát se tedy bude v neděli 31. července od 10.15 hodin v Budišově. V neděli 7. srpna pak už následuje Krajský pohár, v němž se Moravská Slavia utká s vítězem utkání Velké Němčice – Horní Heršpice.
Krajský přebor startuje o týden později. Morendu čeká v sobotu 13. srpna derby se Spartou Brno na jejím hřišti v Komárově. Výkop tam bude od 17.30 hodin.