Krajský přebor mužů – 29. kolo: SK Moravská Slavia – FK Mutěnice 6:1

Poločas: 3:1

Branky: 3. Šmýd, 11., 71. a 84. Čech. 41. Kanabe, 56. Gruber – 23. Svoboda

Rozhodčí: Kučera – Kubec, Haminger

ŽK: Zatloukal, Dvořák – Schüller

Diváků: 50

Sestava MS: Jan Velan – Lukáš Gruber, Ondřej Kubík (C -74. Leo Štourač), Dominik Síleš, Jakub Dvořák (46. Martin Doležel) – Vojtěch Čech, Radek Šmýd (67. Dušan Buršík), Martin Zatloukal, Lukáš Černý (46. Jiří Pešta) – Michal Šembera (74. René Jašek), Dennis Kanabe

Trenér: Libor Danihelka

Středeční vítězství Rousínova v dohrávce v Moravském Krumlově Morendu definitivně zachránilo v krajském přeboru. Mužstvo jakoby to polilo živou vodou. Na soupeře z Mutěnic vlétlo jako uragán a smetlo je šesti góly. Ještě před úvodním hvizdem se ale s aktivní kariérou rozloučil dlouholetý hráč sešívaných Dan Mikula.
Ve velkém vápně hostů to od začátku vřelo a už ve třetí minutě napálil odražený míč z pozice kolem pokutové značky nekompromisně do sítě Radek Šmíd. Hned z dalšího útoku sestřelil v malém vápně právě Šmýda gólovou ránou Dennis Kanabe a v 11. minutě zakončil rychlý brejk Vojtěch Čech druhým gólem. Pak si naši sice trochu vybrali oddechový čas a dovolili hostům snížit, ale klid do jejich řad vrátil nádherným třetím gólem z trestného kopu Kanabe. Míč putoval do sítě od břevna.
Hned v první minutě druhého poločasu z ničeho nic málem hosté podruhé skórovali. Martin Maňák trefil z velké dálky levou tyčku naší branky, do které se po delší době vrátil Jan Velan. O deset minut později se individuálně a po zasekávačce dovnitř pokutového území prosadil Lukáš Gruber. Čtvrtá branka určila ráz zbytku utkání. Morenda je měla definitivně pod kontrolou a Vojtěch Čech si připsal svůj první hattrick mezi dospělými. Šancí ovšem bylo víc. Mutěničtí se na dostřel naší branky dostávali sporadicky, ale když už ano, tak byli velice nepříjemní a Velan tak mohl předvést dva tři bravurní zákroky.
Poslední zápas sezony sehraje áčko v Ratíškovicích a také, jako většina utkání posledního kola, se bude předehrávat. Na trávníku klubu i s druholigovou minulostí se bude hrát v pátek 17. června od 17.30 hodin.

Hodnocení trenéra Danihelky:

„Jsme rádi, že jsme poslední zápas doma vyhráli a samozřejmě také, že to bylo tak výrazným rozdílem. Klukům moc přeju, že si v šatně v mohli konečně zakřičet vítězný pokřik, protože těch remíz tam bylo opravdu, a také zbytečně moc. Hráče dnes můžeme pochválit. Vytvořili jsme si šance na mnohem víc gólů. Už se to skoro blížilo tomu, co si představujeme, aby mužstvo hrálo. Na druhou stranu ale nemůžeme přehlédnout, že pořád tam chybí mnoho věcí. Brzdí nás nepřesné přihrávky, špatný první dotek s míčem, pořád pomalý a komplikovaný přechod do útoku. Třeba můžeme jít do přečíslení, jenže počkáme až se všichni soupeři vrátí za balón. Ale máme přes dvacet bodů a jsme zachránění, což byl náš cíl před jarem. I když přiznávám, že jsem očekával, že těch výher bude víc. Tohle vítězství, a chceme na ně navázat i v Ratíškovicích, je takový jakýsi vklad do podzimu. Kluci se jasně přesvědčili, že umějí vítězit.“