Pozvánka na Vojtovu – krajský přebor mužů: Předehrávané 30. kolo: SK Moravská Slavia – FC Boskovice

STŘEDA 25. května, 17.30 hodin

V Boskovicích teď vládne smutek. Při autonehodě zemřel odchovanec klubu, brankář Martin Šustr. V pouhých 31 letech. Z Boskovic vykročil až k nejvyšší soutěži, kterou si zachytal za Zbrojovku Brno. Sdílíme váš zármutek, fotbalisté z Boskovic! A čest Tvé památce, Martine!

V krajském přeboru patří fotbalisté už několik let k absolutní špičce a netají, že by rády „oprášily“ nedávnou divizní příslušnost. Samy na sebe ale nevytvářejí žádný tlak, doplňují tým hlavně vlastními odchovanci a kluky z okolí, budují perspektivní kádr. Do jarní části vystoupily bez změn v kádru. „Divizi bychom si rádi zahráli, ale nijak na to netlačíme, nevíme, jestli to bude teď, příští rok nebo v horizontu několika let. Nejsme pod žádným tlakem,“ zdůraznil při jarním startu trenér a dlouholetý hráč týmu Jan Havlíček.

Na jejich hřišti jsme v posledním podzimním kole prohráli 0:3 a oni pak přezimovali na třetím místě tabulky s 32 body. Spolu s Kuřimí o čtyři body za vedoucími Bohunicemi. Aktuální stav napovídá, že letos už asi divizní přání nevyjde. Pět kol před koncem ztrácejí na Bohunice už deset bodů. O to víc mohou hrát uvolněně, takže při jejich kvalitě a solidní formě našeho mužstva lze na Vojtově očekávat velmi dobrý fotbal.

Postavení v tabulce

3.   Boskovice    25    15    4      6      48:26   49
15. MS Brno       25      3    8    14      23:48   17
Podzimní zápas: Boskovice – MS 3:0 (1:0), branky: 5. Preč, 86. Novák 90. Fadrný.