Pozvánka na Vojtovu – krajský přebor mužů: SK Moravská Slavia – TJ Tatran Bohunice

Sobota 14. května, 16.30 hodin

Už před sezonou Tatran odvážně ohlásil cíl – postup do divize. Okamžitě se také vyhoupl do čela tabulky a po dvou kolech měl šest bodů a skóre 7:0. První místo pak opustil spíše výjimečně a do jarních odvet vstoupil se čtyřbodovým náskokem na druhou Kuřimí a třetími Boskovicemi. „Máme kvalitní kádr zkušených hráčů, byli bychom alibisti, kdybychom se vzdávali možnosti postupu. V každém jarním střetnutí půjdeme odhodlaně za vytyčeným cílem, a tím je postup,“ potvrdil pro média i před jarním výkopem trenér Zdeněk Partyš.

Po porážce v Kuřimi v minulém kole v Rousínově, mimochodem naším příštím soupeřem venku, je aktuální náskok Bohunic pětibodový. Nebýt domácího zaváhání s Boskovicemi (na začátku dubna doma 0:1, což zatím jediná jarní porážka Tatranu) mohli v klubu pomalu připravovat postupové oslavy.

Kádr mužstva je už podle jmen na krajský přebor nadstandardní. Tým sice po podzimu opustil vicemistr světa v kategorii do devatenácti let z roku 2007 Marek Střeštík, ale i bez něho je osa mužstva postavena na hráčích s prvoligovými ostruhami. Z obránců si nejvyšší soutěž zahrál Marin Sus, ze záložníků Ivan Lacko a František Schneider. Řada dalších borců má zkušenosti s nižších ligových soutěží a divizí. Určitě velkou zimní posilou je příchod velezkušeného záložníka Davida Bednáře. Nejlepšími střelci jsou s dvanácti brankami Radim Ševčík a Nikolas Burčík.

V minulém kole porazil Tatran doma Ráječko 3:2 dvěma brankami Radima Ševčíka, první gól zápasu dal Martin Sus. Před tím venku remizoval v Kuřimi 1:1, když skóroval Nikolas Burčík. Ve střetnutí dvou nejlepších týmů krajského tam hosté nastoupili v sestavě: Kunický – Kotoun, Sus, Král, Chlup – Krejčíř, Fila, Petřík, Bednář, Ševčík (71. Martínek) – Burčík (74. Ullmann). Podobná se dá očekávat i u nás na Vojtově.