Krajský přebor mužů – 18. kolo: FC Kuřim – Moravská Slavia Brno 2:1

Poločas: 2:1

Branky: 3. Bárta, 44. Obůrka11. Kanabe

Rozhodčí: Holík – Kříž, Brezáni

ŽK: Lošťák, Axamint, Motyčka – Kanabe, Pešta, Doležel.

Diváků: 70

Sestava MS: Šurkala – Gruber, Kubík, Síleš, Buršík (60. Suchý) – Čech, Štourač (75. Jašek), Pešta, Doležel (66. Čus) – Kanabe, Ovsepjan

Trenér: Libor Danihelka

 

Předposlední tým tabulky měl být pro druhého v pořadí snadným soustem. Nebyl! Naši hráči se v Kuřimi přesvědčili, že při zodpovědnosti a správném nasazení se dá rovnocenně hrát s každým soupeřem. Ve vyrovnané partii měli místy i navrch a podlehli těsně 1:2.

Domácí favorit se velmi brzy ujal vedení přesnou hlavičkou vysokého stopera Vítězslava Bárty po rohovém kopu. Očekávaná další kanonáda se nekonala, protože gól psychikou našich hráčů neotřásl. Naopak zůstali aktivní a rovněž záhy po pěkné akci vyrovnal Dennis Kanabe. Domácí měli štěstí, když vedení získali nepříjemnou brankou do šatny. Ale ani tento „zářez“ nepřevážil kvalitu na jejich stranu. Druhá půle měla v podstatě vyrovnaný průběh, obrany převyšovaly útoky a šancí jim moc nepovolili. Nakonec utkání skončilo poločasovým skóre.

Hodnocení předsedy klubu Marcela Hejny:

„V relativně vyrovnané první půlce jsme měli jednu šanci jít do vedení 2:1.  To mohlo další průběh hodně ovlivnit. Bohužel jsme ji neproměnili a po chybě v obraně jsme naopak v poslední minutě sami inkasovali. Ukázalo se, že to byl takový zlomový moment celého zápasu a nakonec  i vítězný gól. Za mě je to škoda, proti druhému týmu tabulky jsme podali slušný výkon a bodovat se tam dalo. Na druhou stranu tahle prohra by nás nemusela až tak mrzet, my potřebujeme dělat body hlavně s týmy z jiných poloh tabulky.“

Pocit z kabiny názor šéfa klubu podtrhuje:

„Zápasu by určitě víc slušela remíza. Byl vyrovnaný a místy jsme je i přehrávali. Bohužel jsme dostali góly po základních chybách. Ve druhé půlce jsme měli většinou převahu bez šancí, ale oni je neměli taky. Celkově si myslím, že jsme podali celkem solidní kolektivní výkon, ještě musíme odstranit ty chyby. Škoda, bodík by byl dobrý…“ sdělil k zápasu a výsledeku kapitán mužstva Ondřej Kubík.