Krajský přebor – 17. kolo: Moravská Slavia Brno – SK Krumvíř 2:1

Poločas: 2:1

Góly: 2. Čech, 31. Kanabe – 30. Drápal

Rozhodčí: Lazar – Kučera, Šidlo    DFA: Černý

ŽK: Gruber, Ovsepjan, Suchý, Síleš (všichni MS)

Diváků: 110

Sestava: Josef Šurkala – Lukáš Gruber, Ondřej Kubík (K), Pavel Dědič, Dušan Buršík (76. Samuel Čus) – Vojtěch Čech, Dominik Síleš, Leo Štourač (46. Zatloukal), Lukáš Suchý (64. Martin Doležel) – Dennis Kanabe, Arutjun Ovsepjan (89. Jan Harašta)

Trenér: Libor Danihelka

 

Staré fotbalové moudro říká, že není umění vyhrát se slabým soupeřem, nebo když se všechno daří. Ale naopak, kdy vám zrovna nic moc nevychází. Právě z tohoto soudku zřejmě je naše sobotní vítězství nad FK Krumvíř.

Hosté se předvedli jako kompaktní a sehraný tým. Na držení míče určitě vyhráli, na góly ale byla lepší Morenda. Do vedení jsme šli hned ve druhé minutě, když nová akvizice Vojtěch Čech z úhlu prostřelil hostujícího brankáře Adama Doležala. Druhá branka byla veledůležitá, protože padla hned z naší první akce po tom, co hosté vyrovnali hlavičkou Tomáše Drápala po přetaženém centru. Pro dlouhý odkop z hloubi naší obrany si Doležal vyběhl daleko před velké vápno, jenže podcenil rychlost Dennise Kanabeho. Ten byl u balónu dřív a pas prodloužil do jeho sítě.

Velmi rychle pak také přišel zřejmě zlomový moment celého zápasu. Po nešťastně nastřelené ruce měli hosté možnost vyrovnat z penalty, ale gólman Josef Šurkala střelu krumvířského kapitána Dominika Jankůje vyrazil. Hned za minutu pak náš góman reflexem vyškrábal střelu dolů ke své pravé tyči.

Poločas se pak dohrál ve středu pole. Ve druhém si hosté vytvořili tlak, několikrát míč prolétl těsně kolem našich tyčí, ale výraznou gólovou šanci jim naše defenzíva nepovolila.

 

Hodnocení trenéra Libora Danihelky:

„Jednoznačná pochvala celému týmu za bojovnost. Bylo vidět, že klukům jde o výsledek. Na druhou stranu herní projev pořád není takový, jaký si představujeme. Měli jsme moc ztrát po zisku míče, neudrželi jsme balóny na půlce soupeře. Nemůžeme se jich tak rychle zbavovat. Soupeř na můj vkus až moc času strávil v našem velkém vápně nebo kolem něj. To je vždycky nebezpečné. Výkony jednotlivců proto nechci moc rozebírat. Svoje si uhráli Dennis Kanabe, oba stopeři, vidět byl Síleš… Ale celkově, jak jsem naznačil, bychom měli po zisku balón udržet delší dobu. Hlavně, když je pro nás příznivý stav a nejsme nuceni někam za každou cenu spěchat a dát rychle gól. Je tedy na čem pracovat, a ta bojovnost musí zůstat základem. Odmakaných zápasů nás na jaře určitě čeká hodně.“