Tečka vyšla parádně. Áčko dalo Bosonohám čtverku, ale těm to neublížilo. Nesestupují.

Brněnské derby ukončilo naši nepříjemnou sérii osmi zápasů bez vítězství. A navíc parádně. Morenda porazila předposlední Bosonohy 4:0 a v závěrečné tabulce skončila devátá. Porážka navíc neuškodila ani hostům, protože poslední Ivančice uhrály s Kunštátem jen remízu 2:2 a na 15. místě se tak Bosonohy udržely i pro příští ročník.

Krajský přebor mužů 30. kolo:
SK Moravská Slavia – FK SK Bosonohy 4:0

Poločas: 1:0

Branky: 32. a 90. Simr, 81. Ovsepjan, 90. Čech

Rozhodčí: Lazar – Dadák, Stejskal

DS: Rabušic

ŽK: Pešta, Šmýd – Havel, Hladký

Diváků: 100

Sestava MS: Daniel Mikula – Samuel Čus (79. Lukáš Gruber), Ladislav Hanuš, Ondřej Kubík  [K], Jiří Pešta – Vojtěch Čech, Martin Baran, Radek Šmýd (72. Pavel Dědič), Arutjun Ovsepjan (84. Patrik Roštínský) – Pavel Simr, Michal Šembera (72. Diogo Neves)

Sestava Bosonoh: Filip Uhlíř – David Varga, Jiří Šíma, Michal Pakosta, Petr Čoupek – Jan Havel [K] – Petr Moučka (75. Ondřej Havlík), Michal Pavliš, Marcel Hladký, Pavel Dohnal (75. Roman Havlík) – Pavel Dedič

 

V domácí brance se překvapivě objevila legenda Moravské Slavie devětačtyřicetiletý Dan Mikula, což pro hosty mohlo být výzvou ke kanonádě. Bosonožští mu ale příliš šancí něco chytit nedali. Až teprve pár minut před koncem velmi stylově vyboxoval střílený centr.

Až na zhruba patnáct minut na začátku druhého poločasu držela Morenda taktovku zápasu pevně ve svých rukou. Paradoxně ale první větší šanci vyprodukovali hosté. V sedmé minutě dostal pas po pravé straně Marcel Hladký, ale se zakončením váhal tak dlouho, až mu náš zkušený kapitán Ondra Kubík vypíchl míč pod nohama. Hosté tak ani směrem na domácí branku v prvním poločase nevystřelili. Pár centrů prolétlo bez většího nebezpečí a nutnosti Danova zákroku.

Před hostujícím strážcem branky Filipem Uhlířem to vřelo daleko víc, ale ujala se až dorážka Pavla Simra po půlhodině hry. Gól zařídil v sobotu zase neudržitelný Vojta Čech. Přetažený centr z pravé strany vrátil před branku „Hary“ Arutjun Ovsepian a zezadu nabíhající Pavel Simr z úhlu trefil přesně.

Co si hosté řekli v přestávce v kabině, je možné odhadnout. Že tedy musí víc střílet a zřejmě jejich hrající kouč Jiří Šíma je i sjel, protože najednou byli pohybliví a už se snažili i pálit ze středních i delších vzdáleností. A dokonce už měli i šance. Jenže s koncovkou byli na štíru pořád. Nakonec si odvezli čtverku, protože s otevřenější obranou nestačili likvidovat naše brejky. A mohlo pro ně být ještě hůř. Za stavu 1:0 nastřelil tyčku Michal Baran a Ovsepjsan dělovkou z běhu málem urazil břevno.

Definitivní potvrzení tří bodů pro „Vojtovu“ padlo deset minut před koncem, když Pavel Simr vrátil „Harymu“ gólovou přihrávku. Závěr zápasu si naši hráči vychutnali a ve čtyřminutovém prodloužení i jasnou převahu vyjádřili střelecky. Nejprve si Čech sám potáhl akci, dal Simrovi, který mu vrátil míč před prázdnou branku. A v úplně poslední minutě si oba pozice vyměnili a zakončoval Simr.

 

Zápas hodnotí Ondřej Kubík, kapitán mužstva:

„Čtyři nula je hezké rozloučení se sezonou. Bosonohy dneska nic nehrály, takže to bylo spíše o nás. Myslím si, že jsme už od první minuty hráli dobře a měli jsme to pod kontrolou. Tu dlouhou sérii bez vítězství jsme samozřejmě v hlavách měli, osm zápasů, to je opravdu hodně. Chtěli jsme to ukončit už v předchozích zápasech a v některých jsme k tomu nebyli daleko. Jenže měli jsme prostě smůlu. Hodně z těch remízových utkání jsme měli rozehraných na vítězství a naopak, oba ty prohrané se daly minimálně zremizovat. Dnes už jsme to fakt chtěli přerušit a povedlo se i zápas si, jak se říká, fotbalově užít. Takže závěrečná bude veselá.“