Náš soupeř venku: Boskovice doplňují Áčko výhradně z vlastní líhně.

Krajský přebor – 24. kolo:
FC Boskovice – SK Moravská Slavia
Sobota 13.5. (17:00), stadion Dukelská ul.

Postavení v tabulce:

3. FC Boskovice                 23   12   6   5   45:27   42

6. MS Brno                            22     9   6   7   36:26   33

Na podzim:

MS Brno – Boskovice 0:1 (0:1), branka: 35. Viktor Živný

Před startem jarní části krajského přeboru nikdo neodešel, ani nepřišel. „A“ mužstvo opět doplnili mladí hráči z vlastní mládežnické základny. Už typický obrázek dění v Boskovicích mezi sezónami. Klub dlouhodobě sází na vlastní odchovance, kteří v kádru výrazně převažují, a přesto se dlouhodobě pohybuje na špici tabulky. Boskovice obhajují třetí místo. Po podzimu byly na druhém, aktuálně jim patři třetí příčka za suverénním béčkem Líšně a ambiciózní Kuřimí. O útoku na postup do divize se ale nemluví. „Jdeme do jara s cílem plně zapojit další mladé hráče do kádru. Co se týká kvality mužstva, tak nemůžeme konkurovat líšeňské rezervě, to je jasně daný aspirant na postup. My se budeme věnovat dalšímu rozvoji odchovanců, což nás může zase posunout dál,“ řekl před jarním výkopem pro média trenér Jan Havlíček.

Pro Morendu je tým vždy nepříjemným soupeřem, poslední tři zápasy jsme s Boskovicemi prohráli. Na podzim doma 0:1, loni na jaře 1:2 a na podzim 2021 v Boskovicích 0:3. U poslední výhry Morendy nad Boskovicemi je datum 5. září 2020, kdy jsme v posléze po podzimu ukončené soutěží doma vyhráli 3:0. Mimochodem dvěma brankami Ondry Kubíka a jednu dal Radek Lízal. Zdá se, že je vhodná doba nepříjemnou šňůru vzájemných zápasů přerušit. Jarní bilance Boskovic je více méně průměrná – tři vítězství, tři remízy a dvě porážky. V posledním kole ztratily dobře rozehraný zápas v Bosonohách, kde od druhé minuty vedli gólem Jan Nováka. Do koncovky se šlo za nerozhodného stavu 1:1, ale v nastavení normální hrací doby rozhodl domácí Petr Čoupek.

Se skóre 45:27 mají Boskovice třetí nejlepší útok v soutěže a je zajímavé, že nemají vyloženého kanonýra. V interní střelecké tabulce jsou v čele tři Janové. Vede se sedmi góly Novák a po šesti dali Stara a Minks.