Náš soupeř venku: Líšeňské Béčko plní plán. Paradoxně jsme mu možná na podzim pomohli

Na podzim jsme doma líšeňské béčko porazili zlepšeným druhým poločasem 3:1. Bylo to ve 4. kole a hosté přijeli na Vojtovu hodně majestátně. Měli na to právo. V prvním kole doma vyprovodili Ratíškovice 6:1, pak vyhráli v Ráječku 4:1 a Bosonohám dali taky šestku (6:1). Netřeba komentovat. Takže porážka u nás jim možná i pomohla. Možná pochopili, že vyhrát krajský přebor nebude žádná procházka růžovým sadem. Jejich další výsledky a výkony tuhle myšlenku podporují. Dnes jasně vévodí tabulce a nebýt nečekané domácí porážky před čtrnácti dny s Ráječkem, bylo by jejich jarní konto jako při podzimním vstupu bez poskvrny. Doma Kunštát 6:1 a tedy Ráječko 1:2, v Ratíškovicích výhra 4:0 a v Bosonohách 3:0. I záložní tým potvrzuje vzestupný trend celého fotbalu v Líšni v posledních letech.

Béčko dostalo velice kvalitního trenéra Michala Kuglera a nově asistenta s prvoligovými hráčskými zkušenosti ze Zbrojovky Petra Šípa. Spolu tým jistě vedou k divizi. Postupovým cílům odpovídala i zimní příprava, mladý tým trénoval pětkrát týdně. Navíc široký hráčský kádr nezaznamenal žádný odchod, mužstvo doplnil šikovný africký záložník z dorostu Israel Odaleko Gabriel. „Na jarní odvety připravujeme chlapce 
s pokorou ke každému soupeři, naším cílem vedle výchovy hráčů pro A mužstvo je postup do divize,“ netajil plány před jarním výkopem Michal Kugler.

 

Krajský přebor – 20. kolo:
SK Líšeň B – SK Moravská Slavia
Neděle 16.4. (14:00), hřiště Kučerova ul.

Postavení v tabulce:

1. Líšeň B              19   13   3   3   60:20   42

6. MS Brno            19     8   5   6   31:20   29

Na podzim:

MS – Líšeň B 3:1 (0:1): 52. a 56. Vojtěch Čech, 90. (pen.) Pavel Simr – 8. Richard Dostálek