V utkání Áčka se Šlapanicemi více obstál útok

Ve třetím přátelském utkání v rámci zimní přípravy si áčko s tradičním účastníkem I. A třídy, Šlapanice jsou po podzimu šesté v A skupině, dobře zastřílelo. Kromě osmi pěkných gólů ještě řadu nadějně vypadajících akcí nedotáhlo do úspěšného konce.

Průběh utkání dobře vystihuje skóre obou poločasů. V prvním nastoupili zkušenější hráči. Po kratičkém seznamování se se soupeřem naši převzali otěže zápasu a skóre se mohlo zastavit dál, než na pěti gólech. A všechny by se daly vysílat v televizi. Jirka Pešta vymetl zhruba z dvaceti metrů obě šibenice, Vojta Čech skoro do prázdně branky doklepával přesnou přihrávku Pavla Simra, který se individuálně prosadil středem šlapanické obrany. Pak Čech přesně prodloužil dlouhý centr do běhu Aritjunovi Ovsepjanovi, a ten poslal balón nechytatelně pod víko. Ovsepjan pak v závěru poločasu našel přesným dlouhým centrem z levé strany hlavu Pavla Simra a jeho hlavička si našla cestu do sítě odrazem o tyčky. Brankář Josef Šurkala za tradiční obranou prakticky nemusel řešit žádnou složitější situaci. V poslední minutě sice šlapanický Havránek trefil z trestného kopu zboku tyčku, ale bylo vidět, že náš gólman má situaci pod kontrolou.

Do druhého poločasu vystřídal Šurkalu v brance mladý Martin Zůbek a do pole přišlo ve slavistickém dresu na trávník pět nových hráčů. Postupně pak ještě další tři. „Nové“ sestavě trvalo čtvrthodinu, než našla určitý herní rytmus. Hosté to potrestali dvěma brankami. Hra se ale postupně vyrovnala a Morendě vrátil taktovku Vojtěch Čech šestým gólem do prázdné branky, když obešel několik obránců a dovolil si i kličku brankáři. V závěru pak Šlapaničtí zase dokázali potrestat chyby v naší obraně, takže zápas skončil divokým skóre 8:4.

Libor Danihelka, trenér:
„Zase jsme hlavně zkoušeli a dali šanci mladým klukům. Oba poločasy odehrálo skoro jiné mužstvo a v tom druhém hráli hlavně mladíci. Jak se teď už budou blížit mistráky, tak už nebudeme v přípravácích nastupovat v takovém počtu. Kádr se bude zužovat a zaměříme se už na hledání optimální sestavy pro jaro. Proto teď ani nechci ze zápasu dělat nějaké celkové závěry nebo hodnotit jednotlivce, i když někteří kluci se opravdu ukázali v dobrém světle. Hodně se mně dnes líbil Ovsepjan, který krásně nahrával na góly, Pešta se dvakrát nádherně trefil z dálky do šibenice, Čech tam dobře jezdil, Havelka dobře zabíhal. Ale opravdu to neberte jako hodnocení.“

 

SK MORAVSKÁ SLAVIA – SK ŠLAPANICE 8:4

Poločas: 5:0

Branky: 8. a 35. Pešta, 30. a 59. Čech, 31. Ovsepjan, 40. Simr, 74. Diogo, 79. R. Roštinský – 47. Kvoch, 51. Piák, 74. Sigmund, 89. Orálek

Sestava MS: Šurkala (46. Zůbek) – Čus, Hanuš, Kubík, Gruber – Čech, Pešta, Baran, Diogo, Ovsepjan – Simr, Šembera

Dále střídali: Patrik Roštinský, Lukáš Roštinský, Diogo, Klimeš, Bednařík, Havelka, Bartošák, Dědič

Hráno na UT v Řečkovicích.

 

Přípravné zápasy Áčka

Kuřim – MS (2:0)

Tišnov – MS (3:4)

MS – Šlapanice (8:4)

Středa 22.2.
MS – KS Zdrój Jedlina/Pol. (19.30, UT Lužánky)

Sobota 25.2.
Ráječko – MS (18.00, Blansko)

Sobota 4.3.
MS – Soběšice (12.30, Řečkovice)

Sobota 11.3.
Pohořelice – MS (10.00)

Neděle 19.3.
Start jarní části KP