Áčko zahájilo zimní přípravu. V plánu má sedm zápasů.

První trénink v rámci zimní přípravy na jarní část krajského přeboru absolvovalo áčko v pondělí ve sportovní hale Veterinární univerzity. Trenéři přivítali patnáct hráčů a program prvního srazu byl volnější. Především se hrál fotbálek.

„Hlavně jsme si řekli, co nás v přípravě čeká a naznačili cíle pro jaro. Zatím kádr nikdo neopustil ani nikdo nepřišel, ale náznaky odchodů i příchodů jsme zaznamenali. Určitě budeme zkoušet nové, hlavně mladé kluky z jiných oddílů,“ sdělil Libor Danihelka.

V tomto týdnu je na pořadu jen jeden trénink, od příštího už to budou tři, přičemž od úterý 18. ledna se bude střídat hala na veterině s umělým trávníkem Tatranu Bohunice. Na přírodní trávník mužstvo přejde jakmile to umožní počasí, ale Danihelka počítá s tím, že to může být až těsně před startem soutěže.

V herním plánu má Morenda sedm zápasů. První odehraje v sobotu 4. února se svým rivalem z krajského přeboru FC Kuřim. Generálkou pak bude utkání v Pohořelicích s tamním aktuálně druhým týmem tabulky B skupiny I. A třídy. První mistrovské utkání se bude hrát v neděli 19. března v Krumvíři.

„Zimní příprava je dost dlouhá, takže máme dost času nabrat kondici i připravit kádr pro jaro. V něm budeme chtít navázat na poměrně slušný podzim. S počtem uhraných bodů můžeme být spokojeni, výkony už nebyly tak úplně podle našich představ, ale byly tam i výborné. Chtěli jsme hrát aktivní útočný fotbal a na takový styl se také budeme připravovat a doplňovat mužstvo,“ zdůraznil Danihelka.

Přípravné zápasy Áčka

Sobota 4.2.
MS – Kuřim (10.30, Řečkovice)

Sobota 11.2.
Tišnov – MS (11.00)

Sobota 18.2.
MS – Šlapanice (14.30, Řečkovice)

Středa 22.2.
MS – KS Zdrój Jedlina/Pol. (19.30, UT Lužánky)

Sobota 25.2.
Ráječko – MS (18.00, Blansko)

Sobota 4.3.
MS – Soběšice (12.30, Řečkovice)

Sobota 11.3.
Pohořelice – MS (10.00)

Neděle 19.3.
Start jarní části KP