Áčko se dostalo na loňskou bodovou „metu“! Potřetí za sebou neprohrálo a nedostalo gól.

Krajský přebor mužů – 12. kolo:
FK Baník Ratíškovice – SK Moravská Slavia 0:2

Branky: 28. Čech, 90. Kanabe

Rozhodčí: Burgr – Stejskal, J. Smutný

ŽK: Dobeš, Imrich, Kočiš, Marcián, Bábíček – Hanuš, Pešta, Čech, Kanabe, Gruber

ČK: 61. Knotek (Ratíškovice)

Diváků: 200

Sestava MS: Josef Šurkala – Lukáš Gruber, Ladislav Hanus, Ondřej Kubík [K], Martin Doležel (88. Pavel Dědič) – Vojtěch Čech, Lukáš Černý (72. Lukáš Roštínský), Martin Baran, Jiří Pešta (90. Patrik Roštínský) – Dennis Kanabe, Arutjun Ovsepjan
Trenér: Libor Danihelka

V minulé sezoně potřebovalo áčko na zisk jednadvaceti bodů 29 kol. Teď má stejný počet po dvanáctém! To je rozdíl. Na stejnou metu se dostalo tříbodovým importem z Ratíškovic, kde na jaře zakončilo krajský přebor porážkou 1:3. V sobotu se hrálo podle úplně jiných not.

V tradiční slovácké fotbalové baště, která má i druholigovou minulost, postrádali trenéři především útočníka Pavla Simra a k dispozici nebyl ani další hrot Michal Šembera. Dennise Kanabeho tak v útočném tandemu doplnil Arutjun Ovsepjan, do středu zálohy se vedle Martina Barana postavil Lukáš Černý.

Morenda se do půlhodiny ujala vedení brankou Vojty Čecha po centru Ovsepjana, což do jejich řad přineslo očividné uklidnění. Ještě větší pohodu mohl zajistit druhý gól, ale dobré akce se už přesně zakončit nepodařilo. Nakonec k tomu hostům pomohli domácí sami, když šli do deseti. Po tvrdém zákroku dostal Tomáš Knotek červenou kartu bez předchozí žluté. Hosté přesilové situaci přizpůsobili taktiku a v podstatě si hlídali pozice a průběžný výsledek. Ten se nakonec v závěru podařilo ještě navýšit, když domácí defenzivě zamotal hlavu střídající dorostenec Lukáš Roštínský a Dennis Kanabe pak nadvakrát propasíroval míč do sítě Baníku.

Výhrou tak áčko načalo šňůru zápasů bez porážky (v Rousínově 2:0 a doma s Kunštátem 0:0) a co je dobrá vizitka defenzívy a brankáře Josefa Šurkaly – bez inkasovaného gólu.

 

Hodnocení trenéra Libora Danihelky:
„Přijeli jsme pro tři body a odvážíme si je. To je to nejpodstatnější. Pokud mám hodnotit, tak si myslím, že zaslouženě. Domácí hrají klasický slovácký bojovný fotbal. My jsme se jim v tom vyrovnali. Obě mužstva dostala po pěti žlutých kartách a domácí i tu červenou, ale nemyslím si, že by to byl nějak extrémně tvrdý zápas. Ty karty vyplývaly spíš z motivace a soubojů. My jsme za stavu 1:0 měli nějaké šance, ale musím uznat, že domácí také. Po vyloučení jsme se rozhodli poslat na hřiště i oba dorostence a i když tam nebyli dlouho, tak se toho chopili opravdu dobře. Teď je potřeba na venkovní vítězství navázat doma. Doufám, že už bude k dispozici Pavel Simr, zatímco u Michala Šembery je zranění problematičtější a nechci to přivolat, ale bojím se, že si na podzim už nezahraje.“