Dobrý výkon tentokrát áčko dotáhlo k vítězství. Z Rousínova je velmi cenné.

Krajský přebor mužů- 10. kolo: TJ Tatran Rousínov – SK Moravská Slavia Brno 0:2

Poločas: 0:1

Branky: 31. Ovsepjan, 68. Pešta

Rozhodčí: Šenkýř – Putna, Kučera

ŽK: Novotný, Florian – Pešta

Diváků: 150

Sestava MS: Josef Šurkala – Ondřej Havelka (84. Martin Doležel), Ladislav Hanuš (64. Filip Klimeš), Ondřej Kubík [K], Lukáš Gruber (70. Michal Šembera) – Vojtěch Čech, Martin Baran, Jiří Pešta (84. Pavel Dědič), Arutjun Ovsepjan – Pavel Simr, Dennis Kanabe.
Trenér: Libor Danihelka

Sestava Rousínova: Milan Řepka [K] – Pavel Imramovský, Matěj Rozehnal, Martin Kříž, Petr Líznar – René Prokop (46. Miloš Zbořil), Filip Novotný (80. Tomáš Chlup), Miroslav Mikeš, René Jašek – Yannic Guttler (46. Filip Svoboda), Tomáš Florian.
Trenér: Milan Boušek

Dvacet minut se hrálo na polovině a před velkým vápnem Tatranu. Morenda domácím míč moc nepůjčovala, ale koncovce jejich akcí chyběla přesnost. Střelu Dennise Kanabeho srazila domácí obrana na roh, Jiří Pešta střílel technicky těsně nad, Vojta Čech po odraženém míči vedle a volej Pavla Simra zase zablokovala bránící parta. Paradoxně v době, kdy se domácí jakž takž vymanili z tlaku hostů přišla parádní trefa Arutjuna Ovsepjana, která znamenala vedení Morendy. Z pozice téměř v rohu velkého vápna se z levé strany trefil pravačkou po zemi ke vzdálenější tyči. Rovněž paradoxně mohla první střela domácích na naši branku znamenat srovnání skóre. Přišla až ve 35. minutě a po centru Mikeše z trestného kopu stoper Martin Kříž zblízka hlavičkoval do tyče.
Ve druhém poločase už převaha hostů tak markantní nebyla a domácí potvrzovali, že jejich defenzíva je kvalitnější než útok. Ale obě útočné formace si vytvářely spíše jen náznaky příležitostí. Tu svoji největší ovšem Morenda v 69. minutě proměnila v uklidňující druhý gól. Čech našel přízemním centrem z pravé strany na zadní tyči zezadu nabíhající Peštu a ten se z běhu nemýlil. Hosté tak mohli zápas dohrát v relativním klidu, byť se Tatran v posledních minutách snažil vyvinout závěrečný tlak. Do šance se ale i díky skvělé práci červenobílé obrany, kterou pro zranění musel opustil Ladislav Hanuš, nedostali.

 

Hlasy po utkání:

Libor Danihelka, trenér:
„Soupeři asi chybělo dost ofenzivních hráčů, takže dopředu moc nebezpečný nebyl. Ale měl jsem trošku obavy, abychom nedostali nějaký hloupý nenadálý gól z nějakého jejich náhodného brejku. Herně jsme měli jednoznačně převahu, byli jsme víc na míči, ale pokud by se domácí dostali do vedení, tak mohli ještě víc bránit a my bychom pak museli chodit do ještě zataženější obrany. Takže jsem si opravdu oddechl, když se první gól podařilo střelit nám. Oni to pak museli trošku otevřít, což pro nás bylo lepší a myslím, že jsme si to vítězství bez problémů pohlídali. Soupeře jsme mimo té jediné standardní situace, kdy nastřelil tyčku k ničemu nepustili. I když ani my jsme pak taky neměli nějaké jasně vyložené šance, tak určitě jsme si to vítězství zasloužili. Byl to zodpovědný kolektivní výkon a jsem rád, že Šurky má vychytanou nulu. Na druhou stranu mě mrzí zranění Hanuše. Zatím nevím, jak je vážné, ale pokud by proti Kunštátu nemohl hrát, tak by to samozřejmě byla velká ztráta.“