Boskovice na Vojtově potvrdily formu. Ale remíza by průběhu zápasu asi odpovídala víc.

Krajský přebor mužů- 9. kolo: SK Moravská Slavia – FC Boskovice 0:1

Poločas: 0:1

Branka: 35. Živný

Rozhodčí: Kříž – Hřib, Kron

ŽK: Pešta, Čech, Síleš – Stara, Dračka, Pokorný, Hlaváček

Diváků: 50

Sestava MS: Josef Šurkala – Filip Klimeš, Ladislav Hanuš, Ondřej Kubík [K], Ondřej Havelka – Vojtěch Čech, Jiří Pešta, Martin Baran, Arutjun Ovsepjan (59. Dominik Síleš) – Michal Šembera – Pavel Simr (39. Dennis Kanabe)

Sestava Boskovic: Jindřich Bednář – Lukáš Závodný, Jiří Fadrný [K], Josef Dračka, Vojtěch Cichra – Viktor Živný (85. Jakub Odehnal) – Miloš Pokorný (65. Jan Havelka), Ondřej Paděra, Robert Klepáček, Jan Stara (85. Roman Hlaváček) – Jan Minx (90. Jaroslav Žouželka)

Po středečním vítězství v Bosonohách narazil náš tým na úplně jiného soupeře. Skoro stejně tvrdého, ale viditelně fotbalovějšího a sehranějšího. A samozřejmě i sebevědomého, protože po prohře v Kunštátu 4. září (0:3) všechny čtyři následující zápasy Boskovice vyhrály se skóre 8:1. Na Vojtově tak nasadily na vítěznou šňůru pátý korálek. Fandové se po zápase bavili, jestli zaslouženě. Matematicky vyjádřeno ano, protože ony gól daly, naši borci ne.

V poli byl zápas prakticky po celou bodu víceméně vyrovnaný, ve druhém poločase naši dokonce soupeře několikrát zmáčkli, ale dotlačit míč za záda jistého gólmana Jindřicha Bednáře se jim nepodařilo. Nějaké tutové šance si ale nevytvořil žádný ze soupeřů.

Ve 13. minutě napálil hostující Lukáš Závodný odražený míč z velkého vápna vysoko nad. Podobně si na druhé straně počínal Jiří Pešta po pěkné akci Ovsepjana se Simrem. Po půlhodině měli hosté velké štěstí, když hlavička Pavla Simra po trestném kolu Ovsepjana trefila Bednářovy kotníky a někdo v beků uklidil míč do rohu. Bohužel po čtyřech minutách dali naši obránci příliš mnoho prostoru Viktoru Živnému. Svoji tvrdou střelu zblízka z otočky propasíroval přes gólmana Josefa Šurkalu a míč doskákal do sítě. Ukázalo se, že to byl rozhodující moment celého utkání, protože, jak bylo řečeno, další tutovky se nekonaly. V 58. minutě ovšem Šurkala reflexem vyrazil hlavičku Josefa Dračky a v 77. minutě trefil křižnou dělovkou z dálky Jan Havelka vzdálenější tyčku naší branky. Závěrečný dost velký tlak Morendy přinesl jen závary před boskovickou brankou. Michal Šumbera hlavičkoval nad a Vojtěch Čech nadějnou střelou trefil přímo Bednáře.

 

Hlasy po utkání:

Aleš Schuster, asistent trenéra:
„Jsme zklamaní. Chtěli jsme bodovat a doma potvrdit tři body ze středy z Bosonoh, a to se nepovedlo. Byl to klasický zápas o jednom gólu. Pavel Simr tam měl hlavičku, ale nedali jsme gól a pak hned dostali. Pak se to dohrávalo víceméně bez nějakých větších šancí. Ve druhé půlce jsme měli tlak, ale byly to nákopy skoro na náhodu a už jsme se do nějaké v větší šance nedostali.“

Filip Klimeš, nová posila z Frýdku-Místku (na Vojtově hrál poprvé, na pravé straně obrany si uhrál svoje):
„Nastoupil jsem už minule, ale ne od začátku. Ve Frýdku jsem byl zvyklý hrát ve středu zálohy nebo stopera, ale je to záležitost trenéra, kam mě použije. Já vím, že mohu podávat lepší výkony. Dnes byla škoda, že jsme aspoň nevyrovnali. Ve druhém poločase jsme měli velký tlak, ale musím uznat, že z něj nebylo moc šancí. Do Brna jsem se těšil, studuju tady vysokou školu a kabina v Morendě mě přijala parádně. Mužstvo má kvalitu a je tu výborná parta, takže věřím, že se budeme pořád ještě lepšit.“

Foto: Filip Klimeš – nová posila Morendy

Foto: Ondřej Havelka – obránce