Pozvánka na Vojtovu

Krajský přebor – 9. kolo:
SK Moravská Slavia – FC Boskovice
Sobota 1.října, 15.30 hodin

 

Postavení v tabulce:

3. FC Boskovice         8   5   1   2   14:9   16

6. MS Brno              8   4   2   2   18:10   14

 

Vzájemné zápasy v minulé sezoně:

Boskovice – MS Brno 3:0 (1:0)

MS Brno – Boskovice 1:2 (0:0)

 

Klub s nedávnou divizní minulostí patří v krajském přeboru pravidelně do špičky. V loňském ročníku „vyfoukl“ v posledním kole třetí místo Tatranu Rousínov, ale i s „bramborovou medailí“ by zřejmě panovala spokojenost. Vyplývá to z tradičních boskovických předsezonních plánů. Ty jsou i letos jasné: opět hrát o přední příčky, bavit diváky líbivým fotbalem a opět dát šanci svým mladým vlastním odchovancům. S mládeží se v klubu pracuje podle dlouholeté strategie. Výsledkem toho je také, že kádr áčka mužů je stabilizovaný a mezi sezonami v něm dochází k minimálním změnám. Bylo tomu tak i letos v létě. Jediným klasickým nováčkem v kabině je záložník Viktor Žitný.

„Věřím, že zase můžeme skončit do třetího místa. Hlavně ale hodláme hrát se svými odchovanci. Opět jsme měli pár hráčů z mládeže v přípravě a podle možností dostanou i šanci v přeboru. Chceme prostě jít touto cestou,“ řekl před podzimním startem ještě nedávno hrající trenér mužstva Jan Havlíček.

Výsledkově s týmem chtěl navázat především na loňský podzim, kdy se mužstvu dařilo a na třetím místě bylo v těsném kontaktu s vedoucí dvojicí Bohunice – Kuřim. Nakonec z toho bylo třetí místo, ale na postupující Bohunice už ztráta jedenácti a na druhou Kuřim osmi bodů.

Bronzovou „parketu“ Boskovice drží i v novém ročníku a jejich výkony mají vzestupnou tendenci. Po porážce 0:3 v Kunštátě táhnou sérii čtyř vítězství a ve středeční předehrávce 14. kola dokonce doma vyplatili vedoucí Líšeň B 4:0. O branky se rozdělili Jan Minx, Lukáš Závodný, Jan Stara a Miloš Pokorný. Aktuálně nejlepším střelcem týmu je se třemi brankami Jan Novák.