Áčko se z Mutěnic poučilo. Z tvrdého derby v Bosonohách vytěžilo všechny body.

Krajský přebor – předehrávané 14. kolo: FK SK Bosonohy – SK Moravská Slavia 0:2

Poločas: 0:1

Branky: 6. a 65. Čech

Rozhodčí: Kučera – Kříž, Šmíd

ŽK: Pakosta, Havel, Osladil, Varga – Šurkala, Pešta, Baran

Diváků: 150

Sestava MS: Josef Šurkala – Ondřej Havelka (80. Lukáš Gruber), Ondřej Kubík [K], Ladislav Hanuš, Jakub Dvořák (56. Arutjun Ovsepjan) – Vojtěch Čech, Jiří Pešta, Martin Baran, Michal Šembera – Dennis Kanabe (70. Filip Klimeš), Pavel Simr

Ve středeční předehrávce 14. kola áčko napravilo nepříliš lichotivý dojem z výkonu v Mutěnicích, kde se hráči v podstatě nepřizpůsobili bojovnému slováckému fotbalu. Přitom v dalším městském derby v Bosonohách narazili na možná ještě tvrdšího soupeře než na Slovácku. Domácí pořízci hráli pěkně zostra a agresivně a díky tomu hlavně na začátku vyhrávali osobní souboje. Naštěstí jsme jejich elán hned zkraje trochu přibrzdili rychlou vedoucí brankou. V 6. minutě centr z rohového kopu prodloužil Ladislav Hanuš tak, že míč už možná směřoval do sítě, ale na brankové čáře ještě dorážkou jistil gól Vojtěch Čech.
Možná ještě důležitější než vedení bylo, že naši hráči pochopili, že se v agresivitě v soubojích musí soupeři vyrovnat. Díky bojovnosti a nasazení jsme pak Bosonožské do nějakých větších příležitostí nepouštěli. Totéž se ale dá v podstatě říct o domácí defenzívě, i když po několika skrumážích to nám tam padnout mohlo.

Do druhé půle domácí vlétli s viditelnou snahou brzy vyrovnat, ale naše obrana, skvěle dirigovaná především Hanušem, už měla nad jejich útočnými snahami navrch. V 65. minutě pak prakticky zápas rozhodl druhou brankou Vojta Čech. Po dlouhém pasu zprava prostřelil Františka Svobodu ranou ke vzdálenější tyči. Domácí gólman neměl šanci, míč se do sítě odrazil od tyčky.

Domácí fandové vesměs uznali, že vítězství Morendy bylo zasloužené, protože byla herně lepší. Naši trenéři ale ocenili především zcela jiný přístup k zápasu než v Mutěnicích. Domácí do toho šli hodně natvrdo, ale naši hráči utkání příkladně odbojovali.