Áčko padlo v Mutěnicích, kde mělo na výhru. Ve středu jedeme do Bosonoh

Krajský přebor – 8. kolo: FK Mutěnice – SK Moravská Slavia 2:1

Poločas: 1:1

Branky: 4. R. Svoboda, 80. Koplík – 43. Hanuš

Rozhodčí: Pátek – Kron, Kulíšek

ŽK: Maňák, Holešinský, Koplík, Weigl – Kanabe, Hanuš, Pešta

Diváků: 120

Sestava MS: Josef Šurkala – Lukáš Gruber (60. Michal Šembera), Ladislav Hanuš, Ondřej Kubík [K], Jakub Dvořák (75. Martin Doležel) – Vojtěch Čech, Martin Baran, Jiří Pešta, Arutjun Ovsepjan – Dennis Kanabe, Pavel Simr

Druhá porážka áčka mužů v novém ročníku krajského přeboru má podobný podtext, jako ta první v Komíně se Svratkou. Také v Mutěnicích byli naši hráči fotbalovější, ve většině utkání měli převahu, ale gólově to nedokázali vyjádřit.
Domácí tábor netajil respekt ke třetímu místu Morendy. Ale jak už to na Slovácku bývá, hráči jej nechali v šatnách. Na hřiště si přinesli slováckou urputnost, bojovnost i agresivitu. Navíc se chtěli ukázat před novým trenérem, protože v týdnu před zápasem pro špatné výsledky odstoupil Marcel Houška, kterého nahradil Libor Snopek. Všechno to v součtu nakonec slavilo úspěch.
Navíc Mutěnicím do karet nahrál i začátek. Richard Svoboda už ve 4. minutě spíše nahrával před branku, než by střílel. Bohužel trefil Ondru Kubíka a na tečovaný míč už brankář Josef Šurkala nestačil účinně reagovat. Naše hráče to nepoložilo, ale do přestávky stihli jen vyrovnat. Byl to klasický gól do šatny. Ve 43. minutě poslal do domácí sítě Ladislav Hanuš balón odražený k velkému vápnu po centru.
Po přestávce jsme si vytvořili víc šancí než domácí, ale ti zase byli efektivnější. V osmdesáté minutě Šurkala jen vyrazil střelu Františka Lamáčka k nohám Lukáše Koplíka, který míč podruhé propasíroval do naší sítě.

Hodnotí předseda klubu Marcel Hejna:
„Měli jsme víc ze hry, byli jsme fotbalovější, ale soupeř vykazoval větší hlad po vítězství a přehrál nás nasazením, bojovnosti důrazem. Jak to na Slovácku bývá… Navíc jsme jim nabídli chyby, které potrestali. Ve druhém poločase jsme měli tři čtyři opravdu vyložené šance. Jenže místo toho, abychom vedli 2:1 nebo 3:1, tak nám Mutěnice daly pár minut před koncem rozhodující gól. Z mého pohledu je to zcela jednoznačně ztráta tří bodů. V Mutěnicích jsme měli na vítězství!“

Krajský přebor pokračuje už ve středu 28. září, kdy od 16.00 hodin Morenda nastoupí v Bosonohách. V sobotu pak doma na Vojtově přivítá silné Boskovice. Výkop bude už o půl hodiny dříve, tedy v 15.30 hodin.