Ani doma to v městském derby áčku moc nešlo. S Dostou zchraňovalo bod.

Krajský přebor – 7. kolo: FC SK MORAVSKÁ SLAVIA – FC DOSTA BYSTRC 1:1

Poločas: 0:0

Branky: 78. Simr – 52. Bubeník

Rozhodčí: Šenkýř – Půček, A. Bodeček

ŽK: Hanuš, Simr – M. Kratochvíl

Diváků: 100

Sestava MS: Josef Šurkala – Ondřej Havelka, Pavel Dědič (75. Martin Doležel), Ondřej Kubík – K, Jiří Pešta – Vojtěch Čech, Radek Šmýd (86. Lukáš Černý), Martin Baran, Ladislav Hanuš, Arutjun Ovsepjan (90. Lukáš Roštínský) – Pavel Simr

Sestava FC Dosta Bystrc: Martin Nahodil – Ondra Pelc, Tomáš Němec, Kevin Vojtíšek, Jan Bubeník – Vojtěch Kocman – K – Patrik Pokorný, Patrik Veleba (22. Michal Kratochvíl), Jakub Mičko, Adam Sedlák (67. Jan Pavlík) – Tom Kratochvíl, (67. Ladislav Hansl)

Po nevydařeném brněnském derby v Komíně se Svratkou (2:3) áčku příliš nevyšlo ani čtvrté městské derby s Dostou Bystrc. Nakonec v něm doma muselo zachraňovat remízu.
Dosta potvrdila loňský trend, tedy, že se na trávnících soupeřů cítí lépe než doma. Od začátku převzala iniciativu a před naší brankou to několikrát hořelo. Nejnebezpečnější akci zelení předvedli už v desáté minutě, kdy po ztraceném míči šel Tom Kratochvíl sám na brankáře Josefa Šurkalu. Ten mu dobře vykryl střelecký úhel a hrot bystrckého útoku poslal střelu vedle. Naše defenzíva vzala velkou šanci hostů jako varování a podobnou jim už nedovolila, některé střely z dálky a situace po rohových kopech ale byly dost nepříjemné.
Morenda se dostala k odpovědi až v poslední minutě prvního poločasu. Jiří Pešta poslal trestný kop z velké dálky do pokutového území Bystrce dlouhým obloučkem. Ten překvapivě hodně vylekal obránce a po odskoku od země musel nakonec brankář Martin Nahodil vystrčit míč nad břevno.
Ve druhém poločase Morenda přece jen hru v poli víc vyrovnala, ale bohužel už po sedmi minutách inkasovala po rohovém kopu. Šurkaka sice na míč vyskočil, ale přes skrumáž domácích i hostů na něj nedosáhl a obránce Jan Bubeník možná ani nevěděl, čím postrčil míč do naší sítě.
Bylo třeba rychle oprášit taktiku, se kterou náš tým chtěl do utkání jít. Tedy dlouhými míči hledat na hrotu Pavla Simra. Hostům se dlouho dařilo tuto snahu eliminovat, ale třináct minut před koncem Pavla neuhlídala. Přesným centrem z trestného kopu našel Jirka Pešta jeho hlavu a Nahodil tentokrát neměl šanci vyrovnání přesnou hlavičkou zabránit. V závěrečných minutách se oba soupeři snažili překlopit vítězství na svoji stranu, ale v podstatě k tomu příležitosti neměli.
Dělbu bodů brali Bystrčtí jako ztrátu, zatímco pro Morendu je bod podle průběhu asi maximum, co ze zápasu mohla vydolovat. Nicméně i ten stačil, aby i po sedmém kole držela medailovou třetí příčku tabulky.

Aleš Schuster, asistent trenéra:
„Věřil jsem, že to srovnáme, kdyby ne, tak tady přece nemám co dělat! Nevím, jestli úplně souhlasit, že to byl nás nejslabší podzimní výkon. Ale jisté, že dneska nám nevycházelo to, co jsme chtěli hrát. Tedy jednoduché dlouhé balóny dopředu. V prvním poločase to nešlo vůbec. Navíc jsme kazili jednoduché přihrávky, tím jsme si zbytečně ztěžovali rozehrávku. Prostě jsme vůbec nebyli na balónu a tím i ve hře. V přestávce jsme klukům řekli, že musíme hrát ty jednoduché dlouhé míče na Pavla, který je schopný je tam udržet. A opravdu jsme to celé zjednodušili a byli jsme za to odměněni vyrovnáním. Ale musím samozřejmě připustit, že ten bod je pro nás dneska zlatej.“