Pozvánka na Vojtovu: Áčko čeká další brněnské derby

Přes naprosto zbytečnou porážku v Komíně se Svratkou, v utkání které mělo rozehráno na jasné vítězství, udrželo áčko v tabulce krajského přeboru lichotivé třetí místo.

V sobotu je bude obhajovat v dalším brněnském derby s Dostou Bystrc, zápas bude mít výkop v 16.00 hodin.

Další tým od Brněnské přehrady patří mezi tradiční společnost v horních patrech tabulky. Aktuálně je jen o jednu příčku za Morendou, když v minulém kole doma jasně přehrál Bosonohy 3:0. Tím tak vlastně tým začal plnit úkol, který dostal před novou sezonou – tedy zlepšit bilanci doma. Loni opravdu Dosta dosahovala lepších výsledků na hřištích soupeřů než doma. I letos sice Bystrčtí zahájili domácí porážkou 0:1 s Rousínovem, ale doma porazili Ratíškovice (2:1) a nyní tedy Bosonohy.

Ale pozor pro Morendu! Dobrá bilance ze hřišti soupeřů zůstává. Po bodu z Kunštátu (1:1) přivezla Dosta tři z Ráječka (3:1). „Hráčům doma schází klid, tíží je přemíra odpovědnosti. Naopak na cizích hřištích si víc dovolí,“ upozornil trenér Igor Kos.

Snad jim toho tedy naší plejeři moc nedovolí. Za předsezonní ztrátu bystrcký klub označil odchody obou stoperů, Ondřej Hilšer odjel studovat do Vídně a Jiří Solanský má po operaci kolena. Nahradili je Kevin Vojtíšek ze Zbrojovky a Tomáš Němec z Bruntálu. Největší posilou pro ofenzívu je určitě kreativní středopolař Jakub Mičko. V loňské sezoně obsadila Dosta sedmé místo.

Krajský přebor – 7. kolo:
SK Moravská Slavia – FC Dosta Bystrc-Kníničky
Sobota 17.září, 16.00 hodin

Postavení v tabulce:

3. MS Brno         5   3   1   1   14:7   10

4. Dosta Bystrc 5   3   1   1   9:4   10

 

Vzájemné zápasy v minulé sezoně:

MS Brno – Bystrc 0:2 (0:0), 84. Grůza,90. Sedlák

Bystrc – MS Brno 0:0