Naprosto zbytečná první prohra Áčka. V Komíně ztratilo dvougólové vedení.

Krajský přebor – 6. kolo: FC SVRATKA BRNO – SK MORAVSKÁ SLAVIA 3:2

Poločas: 2:2

Branky: 37. Losenický, 45. Kroupa, 55. pen. Šedivý – 8. Ovsepjan, 14. Pešta

Rozhodčí: Kučera – Smekal, Chabiča

ŽK: Chlup, Štrobl – Havelka, Síleš

Diváků: 120

Sestava FC Svratka: Crhan – Chasák, Chlup, Preis, Svensson – Banda (50. Štrobl), Losenický, Řezník, Šedivý, Janík (90. Koutný) – Kroupa.
Trenér: David Kříž

Sestava MS: Josef Šurkala – Ondřej Havelka, Ladislav Hanuš, Dominik Síleš, Lukáš Gruber – Vojtěch Čech, Radek Šmýd (73. Pavel Dědič), Jiří Pešta (57. Lukáš Černý), Arutjun Ovsepjan – Michal Šembera (73. Patrik Roštínský), Pavel Simr.
Trenér: Libor Danihelka

Na hřišti v Komíně muži Morendy předvedli klasický příklad toho, jak se dá prohrát jasně se vyvíjející zápas. Osm minut jsme obléhali domácí branku a už v té době mohli některé akce při lepším koncovém řešení skončit gólem. Uhodilo v osmé minutě, kdy Pavel Simr sklepl hlavou míč na velké vápno a zezadu nabíhající Jiří Pešta nekompromisně a přesně míč napálil pod břevno. Pak šel Simr sám na brankáře Denise Crhana, ale zastavil ho praporek pomezního rozhodčího se signalizací ofsajdu. Ve 14. minutě hlavičku Ladislava Hanuše, která směřovala za tyčku, tečovala domácí obrana mimo branku. Po rohovém kopu pak nastala skrumáž na velkém vápně domácích a Jiří Pešta protlačil slabší ránu klubkem bránících hráčů, přičemž jeden z nich míč tečoval do sítě. Nejen, že jsme vedli o dva góly, ale také měli hru zcela jasně v moci. Domácí fandové na nové tribunce odhadovali kolik toho dnes dostanou.
Svratka byla do té doby bezzubá a teprve ve 30. minutě musel brankář Josef Šurkala vyrážet první střelu, a to z kopačky Ondřeje Šedivého. Minutu nato vystihl Simr malou domů, šel sám na brankáře, ale jeho zakončení stačil zablokovat stoper Daniel Chlup. Sólo si Simr zopakoval o pět minut později, ale tentokrát pálil jen do brankáře.
Bohužel, od těchto minut se začalo dění na hřišti obracet a ke snížení tempa naši hráči přidali i chyby v defenzívě. Domácí vycítili šanci, přidali na pohybu a důrazu a vyneslo jim to už do poločasu vyrovnání.
Ve 37. minutě kopal Karel Kroupa trestný kop z pětadvacet metrů. Jeho nepříliš vydařený oblouček Josef Šurkala jen vyrazil, navíc k nohám zcela volného Robina Losenického, který si dovolil kličku dovnitř a zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Pak sice Vojtěch Čech přeloboval domácího gólmana, ale opět se pískal ofsajd. Přesto jsme mohli jít do šaten alespoň s jednogólovým vedením. Jenže v poslední minutě prohrál Šurkala vzdušný souboj s Karlem Kroupou a odražený míč doskákal za brankovou čáru. Takže místo jasného vedení byl v poločase nerozhodný stav.
Hra Morendy ve druhém poločase bohužel pokračovala v duchu závěru prvního. Chaos v rozehrávce, dopředu šly spíše jen odkopávané míče, Málo kombinace a minimum šancí. Když se k tomu po deseti minutách přidala další chyba při bránění vysokého Karla Kroupy, byla z toho penalta a domácí otočili stav na 3:2. Závěr jsme odehráli v útlumu a blíže ke vstřelení gólu byli domácí. Čtyři minuty po třetí brance přestřelil Šedivý z běhu z malého vápna volejem branku bezmocného Šurkaly. V 65. minutě udržel náš brankář naději na vyrovnání, když vyrazil dobrou střelu Davida Štrobla. Bohužel tým na korekci výsledku už prostě neměl. Naše závěrečná hra vabank kýžený tlak nepřinesla a vlastně ani žádné šance.

Hodnocení (výrazně nespokojeného) trenéra:
„Ztratili jsme tři body! Jednoznačně. Půl hodiny jsme byli jasně lepší, hráli jsme výborně a domácí vůbec nestíhali. Dali jsme dva góly a měli jsme další šance, abychom zápas rozhodli už do poločasu. Pochopím ještě zahozené šance, ale proč jsme přestali hrát, to tedy fakt nevím. Ke druhému poločasu se radši ani vyjadřovat nechci.“