Pohárová středa zavádí Morendu do Šardic. S fotbalem tam začínal Ivo Knoflíček

Jihomoravský Krajský pohár má ve středu na programu druhé kolo. Morenda nastoupí na hřišti účastníka I. B třídy Baníku Šardice.

Klub z Hodonínska měl svého času velké ambice. V pětiletce 2005 až 2010 hrál čtyři sezony divizi, přičemž ročníky 2008/2009 a 2009/2010 dokonce vyhrál. Vždy se však postupu vzdal. Mimochodem v prvním případě se z druhého místa vydala na cestu vzhůru Líšeň. Po obhájení vítězství dokonce vedení klubu přihlásilo tým jen do III. třídy.
Od podzimu 2018 hrají Šardice I. B třídu. Se šesti body jsou aktuálně na šestém místě skupiny C. První tři kola vždy remizovaly – v Uhřicích 0:0, doma s Kozojídky a v Kyjově 1:1. V posledním utkání doma porazily Ratíškovice B 2:0. Čtyři góly si rozdělili Filip Kocák, Tomáš Novotný, Tomáš Voříšek a David Šimánek.
První krok v poháru jim soupeř usnadnil, Tvrdonice k zápasu předkola nepřijely. V první kole pak Šardičtí po penaltovém rozstřelu přešli přes nováčka krajského přeboru Moravan Lednice. Zápas skončil 1:1, když vyrovnával David Šimánek a na penalty vyhráli 5:4.
A jistě není od věci si připomenout, že nejslavnějším odchovancem klubu je bývalý československý reprezentační útočník Ivo Knoflíček.

I Morenda se do 2. kola prostřílela penaltami. V Horních Heršpicích (2:2) ve druhém ztratila dvougólový náskok, který brankami zařídil Pavel Simr. Na penalty jsme byli úspěšnější 4:3, když tu rozhodující proměnil Jirka Pešta.
V kabině našeho áčka je po vítězství nad silným béčkem Líšně a postupu na druhou příčku krajského přeboru pohoda. Říká se, že vítězná sestava se nemá měnit, ale vzhledem k všednímu dni se změny očekávat dají.

„Nabízí se dát šanci klukům, kteří si zatím zahráli méně, ale sestavu uděláme až v den zápasu. V každém případě bereme pohár vážně a chceme ze Šardic přivézt postup,“ ujistil trenér Libor Danihelka.

KRAJSKÝ POHÁR – 2. KOLO:
TJ BANÍK ŠARDICE – SK MORAVSKÁ SLAVIA

STŘEDA 7. ZÁŘÍ, 17:00 hodin