V poháru jdeme dál. Ale ze skoro jasného zápasu bylo penaltové drama

V prvním kole Poháru Jihomoravského fotbalového svazu Brno splnilo áčko v Horních Heršpicích roli favorita. Ale na postup se nečekaně nadřelo a zajistilo si jej až v penaltovém rozstřelu. Rozhodující pokutový kop proměnil Jiří Pešta.
Ve třinácté minutě vsítil Pavel Simr již svoji druhou branku a vše nasvědčovalo tomu, že zbytek utkání bude formalitou. Bohužel jakoby se o tom ujistili i hráči. Viditelně snížili pohyb a hra se změnila na pomalé rozehrávání do šířky, hodně přihrávek směřovalo dozadu. Velmi to vypadalo na podcenění soupeře. Vše mohla změnit hlavička Arutjuna Ovsepjana, jenže z gólové pozice na 3:0 nezvýšil. Domácí vycítili šanci a po dvou vydařených akcích dokázali vyrovnat. Penaltový rozstřel je kořením pohárových zápasů a může nás těšit, že kluci jej zvládli. V každém případě utkání odhalilo, že stále je na čem pracovat. Byl to prakticky první zápas v jakémsi novém složení a musíme si přát, aby si hráči na sebe rychle zvykli a sehrávání setrvalo příliš dlouho.

KRAJSKÝ POHÁR – 1. KOLO:
LOKOMOTIVA BRNO HORNÍ HERŠPICE – SK MORAVSKÁ SLAVIA 2:3

SLAVIA 2:3

Poločas: 0:2

Výsledek: 2:2

Penalty: 3:4

Branky: 53. Dolníček, 79. Lukšija – 2. a 13. Simr

Rozhodující penalta: Pešta

Rozhodčí: Kron – Rodinger, Koryčanská

ŽK: Bílek, Ryšánek, D. Cupák – Hanuš, Ovsepjan, Baran

Diváků: 70

Sestava MS: Josef Šurkala – Lukáš Gruber, Ladislav Hanuš, Ondřej Kubík, Martin Doležel – Samuel Čus (46. Martin Baran), Radek Šmýd (77. David Papuga), Jiří Pešta, Maksym Klympush (53. Jakub Dvořák) – Pavel Simr, Arutjun Ovsepjan