Morenda posiluje útok i obranu. Přicházejí velká jména.

Poměrně velký pohyb je v kádru A mužstva v letní přípravě. Velké posily přicházejí do všech řad. Do útoku i obrany hráči, kteří v minulé sezoně hráli druhou ligu ve Vyškově Pavel Simr a Ladislav Hanuš.
Kanonýr Pavel Simr oslavil v červenci devětatřicáté narozeniny. V Morendě by měl výrazně zefektivnit koncovku hry. Na Vojtově s fotbalem začínal a vrací se tedy do mateřského klubu. Mezi tím si zahrál první ligu ve Zbrojovce, Mladé Boleslav a slovenskou v Nitře a přes 150 zápasů ve II. lize i v Moravskoslezské lize. Nové hráče samozřejmě na těchto stránkách postupně představíme .
„Ale nejsou to jen tito dva. Letošní letní změny v kádru jsou určitě největší za poslední tři roky a především kvalitou. Očekáváme od nich samozřejmě herní zlepšení a výrazný posun v tabulce, minimálně do horní poloviny,“ zdůraznil předseda Moravské Slavie Marcel Hejna.
Upozornil, že do „uzávěrky“ přestupů a hostování se mohou objevit ještě i další jména.

Odchody:

Dušan Buršík (návrat Bystřice nad Pernštějnem)
Leo Štourač (návrat MFK Vyškov)
Lukáš Suchý (Rousínov)
René Jašek (Tatran Bohunice)
Jan Velan (Eibesthal / Rakousko)
Dennis Kanabe je na zkoušce v FC Zbrojovka Brno B

Příchody:

Pavel Simr (Viktoria Otrokovice)
Ladislav Hanuš (MFK Vyškov)
Martin Baran (1.FC Slovácko)
Ondřej Havelka (Sparta Brno)
Maksym Klympush (Rudolfov)
Martin Zůbek (z dorostu)

Havelka se vrací do mateřského klubu, když v roce 2016 odešel do Sparty. Je to ročník 2003 vycházející dorostenec. Na zkoušce jsou v týmu Vasil Surmach (registrovaný na Ukrajině) a Rostislav Kilyk (FC Slavia Karlovy Vary).