Krajský přebor mužů – 30. kolo FK Baník Ratíškovice – SK Moravská Slavia 3:1

Poločas: 2:1

Branky: 8. Kočiš, 45. Zemánek, 70. Imrich – 31. pen. Čech.

Rozhodčí: Špaček – Musil, R. Bábíček

ŽK: Imrich, J. Bábíček – Kanabe, Gruber, Šmýd

Diváků: 190

Sestava MS: Jan Velan – Lukáš Gruber (57. Martin Doležel), Pavel Dědič (57. René Jašek), Ondřej Kubík [K], Jiří Pešta (70. Jakub Dvořák) – Lukáš Suchý (62. Leo Štourač), Martin Zatloukal, Radek Šmýd, Vojtěch Čech – Dennis Kanabe, Michal Šembera (62. Arutjun Ovsepjan)

Trenér: Libor Danihelka

Trenér Libor Danihelka neskrýval po zápase zklamání, protože věřil, že jeho tým v Ratíškovicích dokáže navázat na předchozí domácí vítězství nad Mutěnicemi. Jenže elán hostů už v osmé minutě prvním gólem zchladil Lukáš Kočiš, který potrestal první individuální chybu v defenzivě slavistů. Ti se pak pracně proklestili k vyrovnání, když penaltu za faul na Michala Šemberu proměnil Vojtěch Čech. Zdálo se, že se tým může vrátit k původnímu vítěznému plánu. Jenže v nejnevhodnější čas, pár vteřin před přestávkou, přivedl domácí opět do vedení z trestného kopu Petr Zemánek mladší. Za začátku druhého poločasu udělal Danihelka v sestavě čtyři změny, hlavně k posílení útoku. Bohužel snahu o vyrovnání uťala třetí branka Ratíškovic. Ty si po ní už vítězství pohlídaly.

Hodnocení trenéra Danihelky:

„Ano, do Ratíškovic jsme jeli vyhrát. Mrzí mě, že vlastně všechny góly jsme dostali po vlastních individuálních chybách. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že to otočíme, a proto jsme udělali změny v sestavě. Jenže pak jsme dostali zase náš klasický gól, když nám centrovaná plachta, která do našeho velkého vápna letěla snad třicet metrů, nepochopitelně propadne mezi hráče a někdo z domácích to jen tak dorazí. Pak už bylo dost jasné, že se nám to ani srovnat nepodaří. Škoda, chtěli jsme sezonu zakončit líp, ale na druhou stranu jsme náš základní cíl – záchranu – splnili! To je v tuto chvíli nejpodstatnější. Už teď pracujeme na tom, aby se podobné problémy v dalším ročníku neopakovaly a abychom v krajském přeboru hráli mnohem důstojnější roli.“