Hattrick Mutěnicích? Asi za pětikilčo, odhaduje Vojtěch Čech

Ve zprávě z minulého utkání s béčkem Líšně jsme mu na těchto stránkách lehce vytýkali, že místo, aby sám v dobré pozici zakončil, tak v malém vápně soupeře hledal přihrávkou spoluhráče. A nenašel. V 11. minutě zápasu s Mutěnicemi (6:1) šel Vojtěch Čech podobně zprava sám na brankáře Lukáše Malíka, ale tentokrát nekompromisní křížnou dělovkou nechytatelně trefil protější šibenici a zvýšil na 2:0.

„Hned jsem věděl, že budu chtít vystřelit, to bylo cílené. A trefoval jsem tu protější stranu. Jsem moc rád, že se to povedlo,“ popsal svůj krasný gól.
Stále ještě dvacetiletý fotbalista v závěru přidal ještě dvě úspěšné střely, ale nějaké větší gratulace odmítal.
„Tři góly, a možná i víc, jsem dal snad někdy v mladší přípravce nebo v žácích. V každém případě je to strašně dávno, takže tohle beru jako svůj první hattrick,“ ujistil.

I důvody, proč se celému týmu v předchozích zápasech střelecky moc nedařilo, byť výkony nebyly špatné, vyjádřil jednoduše.
„Protože jsme hráli dobře jen po šestnáctku soupeře. Ke střelbě a do koncovky jsme se tolik nedostávali, a proto jsme prohrávali zápasy, nebo remizovali takové, které se daly vyhrát,“ upozornil.

Morenda na jaře vyhrála jen dva zápasy, první a poslední na domácím trávníku. Do utkání s Mutěnicemi už šla s vědomím, že záchrana je hotová. Čech to ale nepovažuje za hlavní důvod prudkého střeleckého vzepětí.
„Neřekl bych, že by to bylo nějak o hodně jiné, než v jakémkoliv předchozím utkání. Vždycky chceme vyhrát. Ale možná trochu to uvolnění, že už jsme zachránění, opravdu znát bylo a možná i sehrálo nějakou roli,“ posléze připustil.
Jako v každé slušné fotbalové partě je připravený složit finanční „kauci“ pokladníkovi kabiny.
„Odhaduju to na pětikilčo v korunách,“ s úsměvem „zatipoval“.