Krajský přebor mužů – předehrávané 30. kolo SK Moravská Slavia – FC Boskovice 1:2

Poločas: 0:0

Branky: 89. Kanabe – 78. pen. Fadrný, 81. Minx

Rozhodčí: Ryba – Pátek, Hřib

ŽK: Jašek, Zatloukal, Kanabe – Novák, Stara, Odehnal

Diváků: 60

Sestava MS: Josef Šurkala – Lukáš Gruber (46. Lukáš Černý), Dominik Síleš, Ondřej Kubík, Martin Doležel (72. Michal Šembera) – Vojtěch Čech, Jiří Pešta, Martin Zatloukal, Arutjun Ovsepjan – Dennis Kanabe, René Jašek (72. Radek Šmýd)

Trenér: Libor Danihelka

Hrát rovnocenný zápas s třetím týmem tabulky, dokonce být lepší a mít více gólových šancí je sice hezká věc, ale když vám to nepřinese bodový efekt, tak je to k ničemu. A tak probíhal v podstatě celý zápas. Většinou se hrálo na polovině hostů a před jejich pokutovým územím. Za velkou šanci se dá označit Kanabeho dorážka už v 8. minutě. Ale měl balón vysoko a poslal jej slabě do rukou brankáře Bednáře. Ve 12. minutě střílel hlavičkou Síleš a v ještě nebezpečněji hlavičkoval o deset minut později Čech. Brankář Bednář jen sledoval, jak balón těsně míjí jeho vzdálenější tyčku. Pět minut před koncem poločasu ve vyložené pozici netrefil volej Ovsepjan. Hosté zahrozili až minutu před přestávkou. I hlavička Stary vypadala gólově, ale branku minula.
Přestávka obrázek hry příliš nezměnila. Blýskalo se hlavně před boskovickou brankou, ale padnout to do ní ne a ne. Naštěstí ani do naší ne, protože hosté měli v 58. minutě jasnou šanci. Šli dva na jednoho, ale Šurkala zakončujícího Odehnala dobře vykryl. O tři minuty později měl hodně smůly Vojta Čech. Také před prázdnou brankou špatně trefil míč z voleje.
A pak už přišly rozhodující chvíle. Při brejku hostů se v našem pokutovém území střeli Kubík s Žouželkou a pískala se penalta. Tu Fadrný nekompromisně poslal pod břevno. Za tři minuty už to bylo 0:2, když hosté šli z půlky zase dva na jednoho a tentokrát Minx chybu naší obrany potrestal. Náš závěrečný tlak už byl v křeči a snížení Kanabeho už nic neřešilo. Naopak poslední šanci spálili hosté, kdy Minx opět v samostatném náběhu tentokrát na Šurkalu nevyzrál.

Hodnocení trenéra Danihelky:

„Jsem hodně zklamaný, na jaře asi nejvíc, protože si myslím, že jsme měli minimálně udělat bod, ne-li všechny tři. Měli jsme víc ze hry a pořád jsem věřil, že vyhrajeme. Rozhodly to víceméně naše individuální chyby. Ale hlavně máme problém, že nestřílíme branky. Každopádně se musíme zlepšit ve fázi po zisku míče, ve které strávíme spoustu času než se pokusíme ohrozit branku soupeře. Ten se mezi tím stačí stáhnout. A když už šanci máme, tak s ní naložíme mizerně. Ale abych nebyl jen kritický. Určitě je pozitivní, že jsme nebyli horší než třetí mužstvo tabulky, jenže jsme zase nedávali góly…“