Krajský přebor mužů – 25. kolo: TJ Tatran Rousínov – SK Moravská Slavia Brno 1:1

Poločas: 0:1

Branky: 76. Florian – 34. pen. Síleš

Rozhodčí: Haminger – Půček, Dadák

ŽK: Kostelka, Líznar, Imramovský – Pešta

Diváků: 120

Sestava MS: Josef Šurkala – Lukáš Gruber (68. Samuel Čus), Pavel Dědič, Ondřej Kubík (C), Martin Doležel – Vojtěch Čech, Radek Šmýd (83. Martin Zatloukal), Dominik Síleš, Michal Šembera (46. René Jašek), Arutjun Ovsepjan (73. Jiří Pešta) – Dennis Kanabe (73. Lukáš Suchý)

Trenér: Libor Danihelka

Jeden bod z Rousínova zvýšil náš náskok před posledním Moravským Krumlovem, který prohrál v Boskovicích 1:4, na šest bodů, ale klidně to mohlo být osm. Na hřišti nebylo poznat, že hraje pátý tým tabulky s předposledním. A kdyby to snad chtěl někdo podle hry rozebírat, zejména v prvním poločase, tak by asi za favorita tipoval tým v červenobílém s modrou hvězdou.
Morenda byla v dlouhých pasážích zápasu aktivnější, měla víc jasných i menších příležitostí. Zaslouženě vedla, mohla přidat druhý gól a pak inkasovala polovlastní…
První jasnou gólovou šanci jsme měli v 17. minutě. Po akci Vojtěcha Čecha zakončoval do prakticky do prázdné branky Dominik Síleš, ale někdo z obránců stihl míč tečovat mimo branku. Skóre otevřel bezpečně proměněnou penaltou Dominik Síleš po faulu v pokutovém území na Vojtěcha Čecha, který se sám uvolnil do gólové šance. Druhou čistou šanci první půle měl v poslední minutě Vojta Čech, bohužel mu volej před prázdnou brankou po centru Radka Šmýda nesedl na kopačku.
Druhý poločas se moc nelišil od prvního, i když se domácí postupně přece jen více dostali do hry. K vyrovnaní jim ovšem velmi přispěla paní Štěstěna. V souboji našich bránících Josefa Šurkaly a Martina Doležela s domácím kapitánem Tomášem Florianem Martin atakujícího Floriana nešťastně nastřelil a míč se od něho odrazil do prázdné branky. V závěru nebezpečně zaútočil domácí Miroslav Divácký a v poslední minutě minula Sílešova hlavička po rohovém kopu jen těsně rousínovskou branku.

Hodnocení kapitána Vojtěcha Kubíka:

„Za mě říkám, že jsme určitě ztratili dva body, protože jsme vedli a v prvním půločase jsme měli několik šancí, které jsme měli proměnit. Věřím, že kdybychom dali druhý gól, tak zápas dohráli za tři body. Druhá půlka už byla jiná, už jsme byli dost vyčerpaní. Jako by nám postupně ubývaly síly, ale stejně se to dalo vyhrát. Ten vyrovnávací gól, to prostě byla smůla. Bohužel to hodnocení je už několik zápasů pořád stejné.
Pořád si říkáme, že nám chybí to pověstné štěstíčko. Zase remíza, která pro nás zase nic moc neřeší. Chtělo to tři body a bylo na ně. Fotbalově to bylo snad zase lepší, hlavně v prvním poločase jsme, myslím, hráli docela dobře kombinačně. Přednímu týmu tabulky jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. A takové zápasy nám hodně dávají a zvedají naše sebevědomí.“