Krajský přebor mužů – 24. kolo: SK Moravská Slavia – TJ Tatran Bohunice 2:3

Poločas: 1:1

Branky: 36. Suchý, 88. Buršík – 30. a 63. Burčík, 68. Martinek

ŽK: Pešta – Martinek, Pavlíček

Diváků: 125

Sestava MS: Josef Šurkala – Lukáš Gruber (83. Martin Zatloukal), Pavel Dědič (83. Dušan Buršík), Ondřej Kubík (C), Martin Doležel – Lukáš Suchý (64. Samuel Čus), Dominik Síleš, Jiří Pešta, Arutjun Ovsepjan (75. Radek Šmýd) – Leo Štourač (46. Michal Šembera), Vojtěch Čech

Trenér: Libor Danihelka

Mohlo by se předpokládat, že když první tým tabulky přijede na hřiště předposledního, tak by měl v klidu vyhrát 3:0. Bohunice se ale na Vojtově musely o výhru obávat až do posledního hvizdu rozhodčího. Dokonce o ni nepřišly jen díky několika centimetrům, které pár vteřin před koncem při poslední akci Morendy chyběly Martinu Zatloukalovi k dotažení míče do prázdné branky.

Ale pojďme postupně. Důležitost zápasu, tedy potřeba bodovat, byla na začátku na hráčích obou mužstev viditelná. Začalo se spíš opatrně, s čekáním, co předvede soupeř. Bohužel jsme jako první udělali chybu my a zkušený soupeř ji okamžitě potrestal. Ještě do přestávky Lukáš Suchý krásnou střelou vyrovnal. Z pravé strany se křižnou dělovkou trefil přes celou branku do šibenice.

Bohunice zřejmě vyrovnání vzaly jako varování a v nástupu do druhé půle byly ještě opatrnější. Zhruba dvacet minut byla Morenda aktivnější a měla častěji v držení míč. Dobře kombinovala. Jenže místo korunování převahy gólem přišla další potrestaná chyba. Tři bránící hráči jen sledovali hostujícího Nikolase Burčíka, jak se pokládá do centru a z malého vápna hlavičkou posílá míč do naší sítě. A za pět minut pak Patrik Martinek napodobil našeho Zatloukala a Josefu Šurkalovi nedal šanci jeho střelu lapit.

To favorizovaným hostům sice vrátilo sebevědomí, ale, jak bylo řečeno v úvodu, vyhrát nemuseli. Domácí lavička poslala na hřiště vysoké útočníky a 88. minutě Dušan Buršík šest minut po svém příchodu na hřiště snížil. O nedotažení akce Zatloukala, který přišel na trávník s Buršíkem, byla řeč. Zprava nabíhal do šestnáctky na odražený míč a opravdu mu chyběl jen kousíček, aby vyrovnal.

Hodnocení trenéra Libora Danihelky:

„To byla opravdu čistá šance. Myslím si, remíza by víc odpovídala dění na hřišti. Pomohlo nám, že jsme v závěru poslali do útoku vysoké hráče a začali hrát jednoduše na tři vzadu a tři vpředu. Celkově jsme odehráli dobrý zápas a donutili jsme Bohunice bojovat až do konce. Škoda, že takhle nehrajeme s týmy z našich poloh tabulky. Tedy s těmi, s nimiž bodovat potřebujeme a je bychom přibrzdili. Pak bychom museli být někde v polovině tabulky. Takže, herně podařený zápas, výsledkově nikoliv. Ale musím uznat, že klukům chybělo i kousek toho pověstného sportovního štěstíčka, bod jsme si určitě zasloužili.“