Krajský přebor mužů – 22. kolo: SK Moravská Slavia – FC Svratka Brno 1:1

Poločas: 1:0

Branky: 7. Čech – 71. Řeřucha

Rozhodčí: Haminger – Chabiča, Šidlo

ŽK: Šmýd, Buršík – Řeřucha, Outrata, Bodeček

Diváků: 30

Sestava MS: Josef Šurkala – Jakub Dvořák (63. Dušan Buršík), Pavel Dědič, Ondřej Kubík (C), Martin Doležel (84. David Papuga) – Vojtěch Čech, Leo Štourač (84. Michal Šembera), Dominik Síleš, Arutjun Ovsepjan (82. Martin Zatloukal) – Radek Šmýd – René Jašek (82. Jiří Pešta)

Trenér: Libor Danihelka

 

Svratka přijela s výbornou jarní bilancí tří vítězství, dvou remíz a jen jediné porážky, ale také bez svého vysokého útočného hrotu Karla Kroupy mladšího. Bohužel pro soupeře má ale dalšího prvoligistu v brance. Martin Doležal má na kontě 31 prvoligových startů a mnohem víc ve druhé lize. Také na Morendě potvrdil, že je na krajský přebor nadstandardní osobností. Náš trenér Libor Danihelka ho označil za nejlepšího muže zápasu a je přesvědčený, že zejména jeho zásluhou si Svratka z Vojtovy odvezla bod.

Domácí nastoupili bez stále zraněného útočníka Dennise Kanabeho. Ale už v sedmé minutě jsme využili chybu obrany hostů a Vojtěch Čech přivedl Morendu do vedení. V dalším průběhu měl náš tým řadu možností na zvýšení skóre, ale bohužel se už nikdo další za Doležalova záda netrefil. Hosté měli asi častěji míč na kopačkách, ale rozhodně ne takové gólové příležitosti, jako jsme si vypracovali my.

A jak to ve fotbale bývá, když pozahazuješ tolik šancí, jsi za to potrestán. V 71. minutě si domácí obrana nepohlídala standardní situaci a Daniel Řeřucha přesnou hlavičkou vyrovnal. I potom měla Morenda dvě šance, ale v koncovce se jí prostě nedaří.

Hodnocení zápasu Libora Danihelky:

„Po jejich chybě jsme dali brzy gól, to bylo v pořádku. Ale v dalších šancích nám už stál v cestě brankář Doležal. Oni měli asi procentuálně více držení míče, ale myslím si, že my zase daleko víc vyložených šancí. Bod jim jednoznačně vychytal Doležal. Být v jejich brance někdo jiný, asi bychom vyhráli… Jak hodnotit remízu? Nevím jestli bod brát nebo nebrat, ale po třech remízách nám ty body přibývají pomalu. Celkově to od našich kluků byl bojovný výkon. V tomhle kluci plní, co po nic chceme, ale herně jsou tam samozřejmě ještě rezervy. Včetně té koncovky.“

Už ve středu čeká Morendu další mistrovské derby. Předehrávka 23. kola se Spartou Brno se bude hrát na jejím hřišti v Komíně od 17.30 hodin.