Krajský přebor mužů – 21. kolo FC Ivančice – Moravská Slavia 1:1

Poločas: 1:0

Branky: 26. Havlíček – 56. René Jašek

Rozhodčí: Dadák – Putna, Půček

ŽK: Pekáč, Stambolidis – Pešta, Gruber (2x), Dědič, Šurkala

ČK: Gruber

Diváků: 120

Sestava MS: Josef Šurkala – Lukáš Gruber, Pavel Dědič, Ondřej Kubík, Martin Doležel – Leo Štourač (46. Samuel Čus) – Jiří Pešta (46. René Jašek), Dominik Síleš (82. Lukáš Suchý), Vojtěch Čech, Arutjun Ovsepjan (89. Jakub Dvořák) – Radek Šmýd (78. Dušan Buršík)

Trenér: Libor Danihelka

 

Pokud by se před zápasem v Ivančicích nabízel Morendě bod, asi bychom jej všichni brali. A nakonec také na Vojtovu putoval a určitě je cenný, ale podle průběhu utkání se zřejmě dalo z města Vladimíra Menšíka odvézt víc.

Trochu překvapilo, že vysoce favorizovaný domácí celek nezačal žádným kvapíkem. A protože se dopředu moc netlačila ani Morenda, hrálo se převážně uprostřed hřiště. Bohužel právě tam přišla naše hrubka a v následujících rychlém brejku domácí mazácky využili přečíslení dvou úročníků na jednoho obránce. Zakončující Ondřej Havlíček šel sám na brankáře Šurkalu a nedal mu šanci. Po vedoucím gólu se domácí uklidnili a až do přestávky měli zápas, byť bez šancí, pod kontrolou. S jedinou výjimkou. Ve 43. minutě obránci nestihli ve vlastním velkém vápně uklidit balón a Šmýd pálil zblízka tvrdě pod břevno. Gólman Dominik Pěgřím ale stihl ránu vytlačit nad břevno.

o druhého poločasu vyslal trenér Danihelka na hřiště dva nové hráče – Čuse a Jaška. Jašek se postavil na hrot a zkušený Radek Šmýd se stáhl do zálohy. Změny týmu prospěly, hosté opanovali střed hřiště a zejména po pravé straně dokázali pronikat do střeleckých pozic. Jako první sice zahrozil nepříjemnou hlavičkou po rohovém kopu domácí Daniel Hložek, ale pak se začaly dít věci na protější straně. Dvě střely Čecha a hlavičku Jaška Pěgřím vyrazil na roh. Tak, jak domácí potrestali naši chybu při držení míče, trestala Morenda domácí ztrátu balónu kousek za jejich velkým vápnem. Parádní kombinaci zakončil po Gruberově finální přihrávce do prázdné branky Jašek. Krátce po vyrovnání měl ivančický strážce branky hodně práce se střelou Štourače a pak dvakrát velké štěstí. Po rohovém kopu a hlavičce ho na brankové čáře zastoupil obránce a dorážka těsně minula branku. Bohužel právě autor gólové přihrávky Gruber pak zřejmě zapomněl, že má z první půle žlutou kartu a pokus domácích o rychlý brejk zastavoval hodně viditelným držením soupeře za dres. Červená karta a jeho odchod pak vrátily zápas do kolejí z prvního poločasu. Dohrávalo se na polovině Morendy, ale její obrana pracovala spolehlivě.

Hodnocení zápasu Libora Danihelky:

„Bod snad je dobrý. Hráli jsme venku a u mužstva, které v klidu hraje prostředek tabulky. A prohrávali jsme, což je pro nás vždycky moc nepříjemné. To snad je v pořádku, ovšem na druhou stanu určitě nemůžeme být spokojení s prvním poločasem. Hra vůbec neodpovídala tomu, co jsme si řekli v kabině. Naštěstí kluci v přestávce pochopili sami jakousi kritiku, z první půle se poučili a brzo se nám podařilo vyrovnat. Já jsem pak doufal, že dokážeme dát i vítězný gól. Jenže šli jsme do deseti a už jsme si nic nevytvořili. V posledních dvou minutách tam domácí měli dvě nebezpečné standardky, které jsme naštěstí zvládli. Takže celkově můžeme spokojení i s bodem.“