Krajský přebor mužů – 19. kolo: Moravská Slavia – Olympia Ráječko 0:3

Poločas: 0:2

Branky: 17. Michal Pokorný, 43. Bartoš, 71. Souče

Rozhodčí: Rosa – Kunický, Kulíšek

ŽK: Pešta, Čech, Jašek (vš. MS)

Diváků: 50

Sestava MS: Josef Šurkala – Samuel Čus (76. Romain Nony), Ondřej Kubík (C), Dominik Síleš, Dušan Buršík (78. Jakub Dvořák) – Lukáš Suchý, Leo Štourač (85. Pavel Dědič), Jiří Pešta, Vojtěch Čech – Arutjun Ovsepjan (85. David Papuga), René Jašek

Trenér: Libor Danihelka

 

Ještě před výkopem musel trenér Libor Danihelka na poslední chvíli korigovat sestavu. V zápise už byl uveden Lukáš Gruber, ale při rozcvičování se zranil a nahradil ho Samuel Čus.

Fotbalisté Olympie na Vojtově opět předvedli, že umějí sbírat body nejen bojovnými výkony na malém domácím hřišti, ale i na soupeřových trávnících. Ten náš jim seděl náramně. Byli na něm lepší prakticky ve všech herních činnostech. A díky důrazu v našem pokutovém území i úspěšní v koncovce. První dvě branky dali dorážkami zblízka. V 17. minutě brankář Šurkala vyrazil tvrdou střelu Jan Pokorného a dorážel Michal Pokorný. Pět minut před koncem prvního poločasu hosté doráželi dokonce natřikrát. Jako třetí se přesně do šibenice David Bartoš. Ve všech případech bez ataku našich obránců.

Zatímco v prvním poločase se hrálo převážně na domácí polovině, tak ve druhém už jsme se dostali i k jakés takés mezihře a za stavu 0:2 to několikrát zavřelo i před brankou hostů. Bohužel místo kontaktního gólu jsme inkasovali. V 71. minutě vyšel Ráječku rychlý brejk, který přesně zakončil Radek Souček. Závěr rozhodnutého zápasu si hosté už pohlídali.

Hodnocení zápasu Libora Danihelky:

„Po výborném výkonu v Kuřimi se vracíme zpátky na holou zem. Chtěli jsme samozřejmě bodovat i v tomto zápase, ale nestačili jsme na rychlost soupeře, kterému jsme navíc nepřesnostmi odevzdali mnoho míčů. Vadí mě, že jsme si doma vytvořili tak málo šancí, a ani nechci říkat, kolikrát jsme vystřelili na jejich branku… Musíme se víc natláčet do soupeřova vápna a chodit do zakončení. Dnes opravdu není moc co hodnotit. Prostě se to tak někdy sejde, že váš výkon není ideální a zrovna narazíte na soupeře, který je v pohodě a všechno mu vychází.

Hned po zápase jsme si řekli, že to nebudeme nějak pitvat, že Ráječko odškrtáváme a soustředíme se na příštího soupeře Moravský Krumlov. Je jasné, že pro oba týmy to je klíčový zápas. S Ráječkem nám chybělo několik stabilních hráčů a jsem rád, že někteří, včetně ve formě hrajícího Dennise Kanabeho, už budou k dipozici.“