Pozvánka na Vojtovu: SK Moravská Slavia – SK Olympia Ráječko

Jednoznačně lze tvrdit, že náš sobotní Olympia je nejtradičnějším účastníkem krajského přeboru. Hraje v něm nepřetržitě od sezony 2002-2003, tedy jako jediný klub odehrála všechny ročníky po poslední reorganizaci krajských soutěží. Také tradičně hrává v horní polovině tabulky. Největšími úspěchy jsou druhé místo ročníku 2018/19 a třetí příčky v sezonách 2008/09 a 2017/18. Bylo i období, kdy bylo přáním jejích funkcionářů zahrát si divizi. Ráječko přezimovalo v tabulce krajského přeboru na sedmém místě, takže letos asi tak vysoko plány stát nebudou.

V průběhu letošní zimní pauzy došlo k pozoruhodným změnám, které by mohly znamenat i změnu obvykle útočného herního stylu. Do Bohunic odešel záložník a střelec pěti gólů velezkušený David Bednář. Naopak do branky Olympia získala určitě oporu Davida Záleského.

„Hra dopředu stála hodně na Bednářovi a určitě jde pro nás o ztrátu. Musíme si ale s jeho odchodem poradit týmově. V brance by to mělo být v pohodě. Záleský je na krajský přebor nadstandardní,“ řekl trenér Jiří Huška, který má na kontě několik prvoligových startů za Zbrojovku.